“Пирин” Чикаго постигна първа победа в групата за над 40-годишни в Премиерлигата. Орлетата победиха с 3:1 силния отбор на “Олимпиакос” Чикаго. В 5-та минута, гърците поведоха с гол на сърбина Душан Обрадович, който вкара с удар извън палантерията. Половин час по-късно, след самостоятелен рейд, Мартин Минков изравни за 1:1. При този резултат, двата отбора се оттеглиха на почивка. 

Голмайсторът Мартин Минков (в ляво)

В 68-та минута, Стоян Трендафилов изведе в коридор от дясното крило навътре съименника си Стоян Стойчев. Той овладя топката и замахна, все едно ще стреля. Гръцкият вратар се подлъга и се хвърли на далечната страна, след което Стойчев му я вкара спокойно в близкия ъгъл за 2:1. 

Голмайсторът Стоян Стойчев

Третото попадение за зелено-белите дойде след триходова комбинация. Като по учебник, Пламен Атанасов намери по дясното крило Георги Божков. Той бутна топката и надбяга централния защитник, навлезе в наказателното поле и джентълменски подаде на голмайстора Мартин Минков, който вкара на опразнената врата за 3:1. 

Двамата треньори Стоян Трендафилов (в ляво) и Георги Поповски

“Много сме доволни от първата победа. Поздравявам всички играчи и им благодаря за себераздаването на терена. Имаше много хъс и желание за победа във всички. Надявам се да задържим ентусиазма и тепърва да постигаме още много успехи”, коментира играещият треньор на “Пирин” Чикаго – Георги Поповски.

Футболистите на “Пирин” Чикаго изковаха своя успех пред погледа на благоевградския “Божков”, както приятелски наричат един от спонсорите на отбора – Илиян Станчев, който е голям почитател на кубинските пури.

Един от спонсорите на отбора – Илиян Станчев

В трети кръг, “Пирин” Чикаго гостува на коравия перуански тим “Атлетико Торино”. Мачът ще се изиграе на 06 юни (неделя) от 9:00 ч. сутринта местно време, на адрес: Windemere Park, 1780 Longboat Dr, Elk Grove Village, IL, 60007.

Галерия снимки:

Венцислав Календжиев
Красимир Костов
Тони Тодоров
Евгени Михайлов
Румен Ганеков
Иван Точев
Иван Драганов
Христо Христов
Стефан Чобанов
Георги Гергов
Борислав Цолев
Вратарят Руди Чачита
Опасна ситуация пред българската врата
Играчите се поздравяват след срещата
Трендафилов, Поповски и Петков

Leave a Reply

Your email address will not be published.