След близо пет години от създаването на таекуондо клуб “Спартак” – Чикаго, при КЦ “Магура”, двама от неговите възпитаници Анастасия Станимирова и Никола Станимиров получиха възможност да се явят и защитят първа степен черен колан по таекуондо. Изпита се проведе в залата на JP WOOD MARTIAL ART с изпитващ GrandMaster John Wood 8th Degree и изпитна комисия: GrandMaster Bruce Jones, 7th DegreeGrandMaster Janice Wood, 7th DegreeMaster Sean O’Hara, 5th DegreeMaster Wendi Raker, 4th Degree. Продължилият близо час и четиридесет минути изпит беше разделен на категории: основни умения, форми, спаринг в една стъпка, състезателен спаринг, свободен спаринг и освобождаване от захвати, чупене на дъски и физическа подготовка.

Никола и Анастасия Станимирови

На въпроса, кое от предизвикателствата ви затрудни най-много и кое ви беше най-лесно, двамата таекуондисти бяха единодушни, че да играят с маска на лицето определено ги е затруднило най-много. Най-леко за тях са минали формите и спаринга в една стъпка, тъй като са имали достатъчно време за подготовка.
Попитахме личния треньор и баща на двамата таекуондисти Мастър Стани: Какво следва за тях от тук нататък?

Никола, Мастър Стани и Анастасия

“Следва…. още работа. Беше изключително трудно през последните 6 месеца. Минахме през онлайн класове, разделяне на групи и едва отскоро започнахме да се събираме в залата. Все още имаме ограничения и избягваме единоборствата, но се надявам скоро да се върнем към нормалното. Това което най-много искам да предам на всички деца е да бъдат амбициозни, борбени, отговорни и уважителни към себе си и другите. Таекуондо е само инструмента, който използвам за дооформянето на техния характер”.

Съотборниците от ТК “Спартак” поздравиха Анастасия и Никола за успешно положения изпит

Leave a Reply

Your email address will not be published.