Спонсорът на „Миньор“ Чикаго и президент на транспортна компания „NAVIGATION“ г-н Димитър Огнянов получи две награди от кмета на Перник г-жа Вяра Церовска и Генералния консул на Р.България в Чикаго г-н Иван Анчев. Президентът на отбора беше награден за приноса му към побратимяването между предградието на Чикаго – Елк Гроув и град Перник.

Ръководството на „Миньор“: треньорът Емил Миланов, спонсорът Димитър Огнянов и създателят Николай Василев

Роденият в Дупница Димитър Огнянов е спонсор на презокенаския „Миньор“ от самото създаване на отбора. Той е пословичен със своята скромност и винаги предпочита делата да говроят вместо него.
Плакетите му бяха връчени в залата към църквата „Света София“ от двамата дипломати, които му благодариха за спомоществувателството:

Димитър Огнянов

„За мен като кмет, е радост да ви връча тази награда, с уважение започна г-жа Вяра Церовска. Вие имате голямо отношение за това, което се случва и че съществува „Миньор“ Чикаго. Имате изключително голяма заслуга и влиянието на този отбор е страхотно. Вие събирате не само перничани, а и българската общност чрез спорта, благодаря ви от сърце“

Кметът Вяра Церовска, президентът на „Миньор“ Димитър Огнянов и Генералният консул Иван Анчев

„От името на инициативния комитет от български сънародници, започна Генералният консул г-н Иван Анчев, за мен е чест да предам този плакет на г-н Димитър Огнянов с благодарност за неговата подкрепа: логистична, финасова и за организирането на това събитие. Този плакет е не само конкретно за този случай, а и за цялостното спомоществувателство, което прави Митко Огнянов с „Миньор“ Чикаго вече толкова години. Благодаря от все сърце за това, което правите за българския спорт в Чикаго“

Галерия снимки:

В-к „България“

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.