„Магура“ отвори вратите на новия си дом, за да го покаже първо на всички, подкрепили преместването в него – доброволци, доброжелатели, спонсори… Благодарим на гостите и приятелите ни за отделеното време в този така горещ ден, за хубавите пожелания и позитивни емоции, с които заредиха нашето ново пространство!
В оформянето на новия си дом, „Магура“ отново заложи на съчетанието между комфортно, практично, модерно обзавеждане и традиционни български народни декоративни мотиви. Освен с двойно по-голяма зала, центърът вече разполага и с втора по-малка такава, плюс два офиса (с възможност за наемане), напълно оборудвана кухня, съблекалня, три сантирани помещения, малък двор. Така за първи път ще има възможност да се водят успоредно няколко дейности.

За нас, екипът на „Магура“, бе огромно удоволствие да почувстваме радостния и позитивен прием от страна на гостите ни и на всичко направено до този момент! Особено щастливи сме, че с толкова голям интерес се прие най-новото ни събирателно място в центъра – библиотеката. Тя вече има първите си книги! От все сърце благодарим на Кина Бъговска, която и първа дари една прекрасна колекция от книги и списания! Най-сърдечни благодарности и към Здравка Чернева, Боянка Иванова, Мартин и Десислава Трендафилови, които прибавиха нови литературни богатства! Трогнати сме и от вниманието на г-н Иван Анчев – Генерален консул на Република България в Чикаго, който също допълни библиотеката с прекрасно издание!

С първите си книги библиотеката спечели и първите си читатели! Гледката на четящи деца беше повече от радостна.
Как библиотеката ще се развива и допълва, как ще функционира и достига до своите читатели, какво ще съдържа и как ще се включва в цялостната дейност на Магура? На тези и още много други въпроси отговаряше Бонка Георгиева – водеща „Компас“, програма за изучаване на български език. Тепърва предстои официалното откриване на библиотеката. Очкаваме го с огромно нетърпение!

„Магура“ е напълно готова да започне занятията в новия си дом. Екипът е готов да посрещне всички нужди на нашите партньори, преподаватели и гости. Продължават някои ремонтни дейности, с цел да се усвои 100- процентово наличното пространство, за да се превърне центърът в още по-привлекателно място и за малки, и за големи. Надяваме се с общи усилия, да осигурим необходимите средства за тях. Безкрайно благодарни сме на всички хора, фирми, организатори, дейци, приятели, които се включиха и ни помогнаха до този момент! Без вас нямаше да се справим! Вие ни давате сили, правите нашата дейност смислена и ни стимулирате да продължаваме с още по-голям хъс започнатото. Надяваме се да личи любовта и добронамереността, която влагаме в „Магура“.
Очакваме ви в новия дом с нови идеи, класове и събития.
Българи и приятели на България и българското, винаги сте добре дошли в център „Магура“!

Галерия снимки:

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.