14-годишният юноша на футболната академия “Металург” Перник – Денис Иванов, отбеляза в дебюта си за “Миньор” Чикаго. В горещото време, чуковете разгромиха с 9:0 японския тим “Шогун Уинд” 1988. По два гола за победата добавиха младата надежда Симеон Стоянов и бившият професионален играч Мирослав Манолов. По веднъж се разписаха нападателят Едуард Начев, играещият помощник-треньор Дамян Димов и американецът Уилиям Бутлер. 

Голмайсторите Мирослав Манолов и Пламен Пенев поздравяват младия перничанин Денис Иванов за попадението

Младият перничанин Денис Иванов е в САЩ, заедно със семейството си. Поводът са две успешни операции на сестричката му Мартина. Малката 6-годишна чаровница се въстановява бързо и всички очакват момента, в който ще проходи сама. Операциите на детето и възстановителните процедури се извършиха в детска болница, в Сент Луис, щата Мисури. 

6-годишната Мартина крачи смело с помощта на татко си Мартин

“Радваме се, за визитата в Чикаго на цялото пернишко семейство. Благодаря от сърце на родителите Боряна и Мартин Методиеви, че разрешиха на синът им Денис да дебютира за “Миньор” Чикаго. Той се справи чудесно, веднага се адаптира към мъжкия футбол и разкри част от своя потенциал. Ако продължава в същия дух, го очаква бляскаво футболно бъдеще”, коментира създателят на “Миньор” Чикаго – Николай Василев. 

Синът Денис, дъщеричката Мартина, таткото Мартин и майката Боряна

Семейството е много благодарно от чудесно свършената работата на американските лекари. Като вярващи християни, те искат доброто да продължи за друга подобна кауза. По този повод те дариха сумата от 500 лв. за нуждата на 7-годишния Стефчо, който през ноември миналата година, след тежка катастрофа, остава с прекъснат гръбначен стълб и е обездвижен от гърдите надолу. По примера на семейството и ръководството на “Миньор” Чикаго дари същата сума от 500 лв.

7-годишният Стефан Златаров/снимка:onepercentchange.today

За тази и други подобни каузи, всеки който иска, може да помогне на сайта на фондацията “Един процент промяна”: onepercentchange.today.

Галерия снимки:

Голмайсторът Едуард Начев

Голмайсторът Симеон Стоянов

Голмайсторът Уилям Бутлер

Капитанът Асен Василев

Играещият треньор Иван Михалев

Марио Иванов се завърна след контузия

Николай Катранджийски

Велиян Михалев

Мексиканецът Пиерре Ибарра

Играещият спонсор Ивайло Баташки

Снимки: Анисия Ботева 

Текст: Владимир Атанасов 

Leave a Reply

Your email address will not be published.