През изминалия уикенд се проведе ML&F Open Маsters 1000 турнир по тенис международнaта верига „МyLongevityAndFitness“ Tennis Tour. Веригата се състои от поредица от турнири от април до октомври, като най-добрите тенисисти ще завършат сезона със заключителния Мастърс 1500 турнир.
В първия 1/4 финал се изправиха китаеца Нан Шен и Иван Янев. В първи сет Янев не игра добре,като Шен се наложи с 6:1. Във втория сет Янев се съвзе,но силите му стигнаха само за загуба с 2:6. Във втория 1/4 финал с изправиха нашенецът Нено Топалов и поляка Крис Косцярз. Топалов изигра мача уверено и стабилно налагайки се с 6:1,6:2. В последния 1/4 финал се изправиха младия американец Браян Песина срещу поляка Густав Кубишевски. Талантливият американец се наложи безпроблено с 6:0,6:0.
В първия полуфинал се изправиха Милен Рангелов и китаеца Нан Шен. С повече стабилност и разнообразие в играта си Милен Рангелов спечели първия сет с 6:3,когато Шен при опита си достигне прехвърляне от страна на Рангелов,не разчете скороста си и получи контузия посрещайки крака си в задната ограда,след което беше принуден да се откаже.
Във втория полуфинал се изправиха Нено Топалов и Браян Песина. Нашенеца се раздаде на максимум,но Open нивото на младия Песина се оказа твърде високо и въпреки показаната борбеност нашенеца загуби с 0:6,0:6
Във финалния двубой се изправиха Милен Рангелов и неговия бивш ученик и възпитаник Браян Песина. Финалния двубой предложи качествен тенис с атрактивни отигравания,като младият американец се наложи с 6:1,6:3.
След финала организаторът на турнирите Милен Рангелов сподели:
„От този сезон за първи път ще се провежда серия от Open турнири,които ще дадaт възможност за доизграждането на младите тенисисти в района към пътя им в колежанския и професионалния тенис с турнирни двубой помежду им,както и с мачове срещу бивши колежански играчи и най-добрите аматьори в района. През този уикенд повечето юноши в района бяха заети с други състезания, но за в бъдеще се очаква голям интерес от младите тенисисти в района.“

???????????????????????????????
Прави: К.Косцярз,Г.Кубишевски,Н.Топалов,Н.Шен
Клекнали: М.Рангелов,Б.Песина, И.Янев

Радостина Павлова, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.