Втора голяма загуба понесе „Миньор“ Чикаго, след като загуби с 8:0 от „Интер“, в мач от трети кръг на първенството в зала на Метрополитън Сокър Лийг. Съставът на „Интер 1999“, по традиция беше изграден само от млади 18-сет годишни момчета, от едноименната футболна школа от южната страна на Чикаго. Футболът в зала, където голям фактор е физическата подготовка, тежката настилка и липсата на корнери и тъчове, затрудниха максимално играчите на „Миньор“. На открито, жълто-черните победиха два пъти този противник, а сега юношите си го върнаха с лихвите. След три изиграни кръга, „Миньор“ Чикаго е спечелил три точки.
„Основният проблем, който имаме, е това, че изоставаме с физическата подготовка от повечето отбори. В зала играта е много бърза и динамична, и не успяваме да бъдем на необходимото ниво. В трите изиграни мача до сега, винаги сме догонващи в резултата и оставяме пространства в защитен план. Почти винаги има един свободен противник, защото някое от момчета не се е ориентирало навреме. Ще има и такива моменти. Другите отбори тренират по-често и това си проличава на терена. Стискаме зъби и продължаваме напред“, каза старши треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.
Тази неделя, от 4:15 ч. следобяд, „Миньор“ Чикаго играе с украйнския тим „Уингс“. Мачовете от първенството се играят в предградието на Чикаго – Вила Парк, в спортен център „Одиум“.

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.