В предпоследния кръг от първия полусезон, в майсторската група на Метролигата, „Миньор“ Чикаго постигна убедителна победа с 4:1 над „Интернационал“ 1996. Първата по-сериозна възможност за гол се откри пред Миньор, в 13-та минута на мача. Тогава Мирослав Манолов подаде топката по лявото крило на Владимир Вукайелович, който я прати успоредно на точката на дузпата. Там връхлитащия Мирослав Николов стреля опасно, но нацели горна греда. В средата на полувремето, италианците спечелиха фал на границата на наказателното поле. Опасният удар на противниковия нападател беше отразен по блестящ начин от вратаря Мартин Митев.

Голмайсторът Мирослав Манолов

Малко преди края на първата част, Мирослав Манолов тръгна от центъра на терена на дрибъл. Премина през трима играчи на Интернационал, навлезе в наказателното поле, където беше грубо избутан в гръб. Главният съдия не се поколеба и веднага отсъди единадесетметров наказателен удар и вдигна директен червен картон на провинилия се играч. Манолов вкара топката с хладнокръвен удар в мрежата, за 1:0. След почивката, отново Мирослав Манолов беше в основата на втория гол за „Миньор“. Той открадна топката от защитник на аутлинията и я върна към връхлитащия Росен Каптиев, който отбеляза за 2:0. Пет минути по-късно, Миро Манолов получи пас зад защитата на „Интернационал“, излезе сам срещу вратаря и с техничен прехвърлящ удар направи резултата класически 3:0.

Голмайсторът Росен Каптиев

Италианците отбелязаха почетното попадение за 3:1, след красиво изпълнение от пряк свободен удар в горния десен ъгъл. Малко преди края на двубоя, Борислав Радев проби по дясното крило и върна топката на Теди Коларов, който стреля, но вратаря изби. Коженото кълбо попадна в опитния Росен Каптиев и той хитро подаде в страни на идващия от задна позиция Иван Михалев, който оформи крайния резултат 4:1.

Голмайсторът Иван Михалев

„Резултатът малко лъже. Не беше чак толкова лесен мач, колкото изглежда с тази голова разлика. Още от самото начало играхме точно както искахме, придържахме се към игровия план, компактно, и бързо на контраатака. Държахме топката и след дузпата, мисля че другия отбор рухна. Продължаваме да мечтаем и да се борим за първото място,“ коментира играещият помощник-треньор Стефан Златев.

Играещият помощник-треньор Стефан Златев

Преди началото на мача, двама от емблематичните футболисти на „чуковете“, Евгени Руссу – първият голмайстор в официален мач на голям терен и Благой Вълчев – дългогодишният капитан, получиха специални плакети с благодарности от ръководството на отбора за своята отдаденост през годините. Двамата са взели окончателно решение да се приберат за постоянно в Родината.

Николай Василев, Евгени Руссу, Благой Вълчев, Емил Миланов

Тази неделя (01 юли), в последен мач от първия полусезон, „Миньор“ гостува на немския „Кикърс“ 1958. Мачът ще се изиграе от 5:00 часа следобяд на Олимпик парк в предградието на Чикаго – Шамбург. Точният адрес e: 1675 Old Schaumburg Rd, Schaumburg, IL 60173, игрище номер 9.

Галерия снимки:

Емил Миланов, Евгени Руссу

Асен Василев

Стефан Неделев

Владимир Вукайелович

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.