Осем победи от осем мача, постигна “Левски” Чикаго в първенството за над 30-годишни в Премиерлигата. Българите победиха с 6:2 “Иглопол” и са едноличен лидер в класирането на полусезона. Поляците на два пъти повеждаха в резултата, но “сините” успяваха да се върнат в мача и да обърнат резултата до 3:2 на полувремето.

Голмайсторът Росен Каптиев

Гостите започнаха мача с гол от съблекалните и поведоха с 1:0. В 17-та минута, Владимир Вукайелович изведе зад защитата Росен Каптиев и опитният голмайстор изравни за 1:1. Десет минути по-късно, поляците изпълниха перфектен пряк свободен удар и покачиха за 2:1. Радостта на съперника беше кратка, защото на следващата атака, Михаило Добрасинович вкара за 2:2, с неспасяем удар от палантерията. Малко преди края на първата част, Влади Вукайелович проби и подаде на Мирослав Манолов, който направи резултата 3:2.

„Синята“ девятка Мирослав Манолов

Още с първата атака след почивката, отново комбинация между Вукайелович и Манолов завърши с гол на последния за 4:2. Обратът в мача обезвери поляците и след три двойни подавания с различни съотборници, през центъра, Михаило Добрасинович стигна до противниковата врата и покачи на 5:2. Малко по-късно, отново Добрасинович изведе ветеранът Костадин Везьов, който с премерен удар по диагонала от ляво, оформи крайния резултат 6:2. В оставащите пет минути до края на срещата, голмайсторът Везьов беше изритан жестоко в главата от полски защитник, в опита си да удари средно висока топка с глава в наказателното поле. Страничният рефер сигнализира за нарушението, но главният съдия остана безмълвен.

Ветеранът Костадин Везьов се радва на гола

“Когато всеки мач побеждаваш, е много трудно да мотивираш играчите. Влязохме несериозно в срещата и на два пъти бяхме догонващи в резултата. Все пак се видя, че бяхме по-добрият отбор. Надявам се, да си вземем поука, защото за щатската купа всички отбори са добре подготвени. В този формат на турнира, всеки отбор има право да взима играчи от други отбори и никога не се знае кой ще излезе срещу нас”, коментира отганизаторът на “Левски” Чикаго – Николай Василев.

Голмайсторът Михаило Добрасинович

Този четвъртък (28 юни), от 8:00 ч. вечерта (игрище номер 1), на Олимпик парк в Шамбург, в четвъртфинален мач от турнира за купата на щата Илинойс, “Левски” играе като поставен срещу един от най-тежките си съперници в последните години – “АЕК”.

„Левски“ Чикаго 2014 е настоящият шампион на САЩ, при над 30-годишните

Припомняме ви, че сините вдигнаха най-високото отличие на щата през последните две години. “Левски” Чикаго спечели първата си щатска купа през 2016 година, след два загубени финала, в юбилейната 100-годишнина на Илинойската щатска асоциация по футбол. През миналата 2017 г., българите направиха най-силния си сезон до този момент. Сините отново вдигнаха щатската купа, за втори път, а от третия опит спечелиха купата на Средно-западните щати. С този успех “Левски” дебютира на заключителния Национален турнир на САЩ, между четирите най-силни отбора от цяла Америка. Българите изненадаха противниците си и вдигнаха трофея. С този успех влязоха в историята, като първия отбор от щата Илинойс, спечелил Националната купа. На финала, българите победиха с 3:1 гръцкия тим “Кристос” 1997, който е единственият трикратен шампион на САЩ.

Галерия снимки:

„Сините“ се радват на поредния гол

Владимир Вукайелович

Христо Драганов затрудни полския страж с ефектна задна ножица

Георги Георгев

Ветеранът Костадин Везьов

Евгени Михайлов

Финансовият директор Евгени Руссу

Злати Иванов

Кили Гонзалес

Юношата на „Левски“ София – Стефан Венев

Костадин Везьов след ударът в наказателното поле

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.