В поредния кръг от първенството за над 30-годишни, “Левски” Чикаго отнесе с 5:0 “Шогун” 1988. Първото попадение за “сините” отбеляза Николай Златанов, с удар централно срещу вратата от границата на наказателното поле. Втория гол вкара опитният голмайстор Валентин Димитров. Той беше изведен сам срещу японския страж, с пас в дълбочина, от Стоян Стойчев. Този резултат 2:0 се запази до почивката.

Голмайсторът Николай Златанов

В началото на втората част, Любомир Иванов отправи силен средно висок удар отдалеч, който изненада противниковия вратар. Японецът закачи топката с ръце, но тя все пак успя да влезе във вратата за 3:0.
В средата на второто полувреме, голаджията Валентин Димитров беше изведен по подобен начин, от първата част, напредна със защитник „на гърба“ и мушна топката под плонжа на вратаря за 4:0.

Топнападателят Валентин Димитров вкара две попадения

С подновяването на играта от центъра на терена, Ивалин Гунчев използва разконцентрирането на японците, открадна топката, напредна с дрибъл между двамата централни защитници и вкара за 5:0.
“Мачът се разви според нашите очаквания, японците не спряха цял мач да тичат. Хубаво е, че не са груб отбор и нарушенията и в двете посоки бяха рядкост. Показахме по-добра игра и заслужено победихме”, коментира играещият организатор на “Левски” Чикаго – Николай Василев.

Играещият организатор на „Левски“ Чикаго – Николай Василев

Тази сряда (26 юни), “Левски” Чикаго стартира участието си в турнира за щатската купа. Като шампиони на Илинойс, сините са поставени и на четвъртфинал ще играят с “Атлетико Торино”. На осминафинала перуанците победиха “Хорсебокс Юнайтед” с впечатляващия резултат 8:1. Двубоят ще се изиграе на Олимпик парк (игрище номер 4), от 8:30 ч. вечерта, на осветление. Адресът е: Olympic Park, Schaumburg, 1675 E. Old Schaumburg Road, Schaumburg, IL, 60173.

„Левски“ Чикаго 2014
Прави: В. Димитров; Г. Николов; И. Иванов; Н. Златанов; Г. Георгиев; М. Милев; Д. О’Конър; И. Гунчев; А. Баков 
Клекнали: Н. Василев; П. Василев; Е. Михайлов; К. Везьов; С. Златев; М. Чекъров; Л. Иванов; С. Стойчев

В неделя (30 юни), от 11:00 ч. сутринта в мач за първенството на “бялата” дивизия, “Левски” приема един от основните си конкуренти за титлата – румънския тим “Оасу”. Мачът ще се изиграе на адрес: Wheeling High School, 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL, 60090.

Галерия снимки:

Голмайсторът Любомир Иванов
Ветеранът Костадин Везьов
Евгени Михайлов
Ивайло Иванов печели борба за първа топка
Господарят в средата на терена – Мартин Чекъров
Милен Милев
Стражът Джон О’Конър
Голмайсторът Ивалин Гунчев стреля с глава
Петър Василев
Любомир Иванов
Левскарска стена
Вратарят Джон О’Конър
Опитният Костадин Везьов
Николай Златанов
Централният защитник Георги Николов
Ивайло Иванов
Георги Георгиев печели двубой с глава
Интересен момент от мача
Валентин Димитров скача за първа топка
Ангел Баков
Стоян Стойчев
Играещият треньор Николай Василев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.