„Левски“ (Чикаго) се класира на финал за купата на щата Илинойс, след победа над перуанския тим „Торино“. През изминалата петък вечер, „сините“ имаха трудната задача да преодолеят бившите шампиони за 2013 г. на средно-западните щати. Мачът започна много изнервено и за двата отбора. В 20-та минута беше изгонен играч на перуанците за буквално нагазване на падналия на земята Росен Каптиев. Съдията нашари и „сините“ с жълти картони, но за радост не се стигна до изгонване на наш играч. Десет минути по-късно, след атака, като по учебник, българите откриха резултата. Централният защитник Георги Николов овладя изчистена топка в центъра на терена и подаде на Росен Каптиев, който видя включилия се по лявото крило Бато Радонич и го изведе с едно докосване. Сърбинът напредна и вкара по диагонал за 1:0. Малко преди края на първата част, изгоненият футболист на „Торино“, влезе на терена и опита саморазправа с главния съдия. Негов съотборник наплю рефера и така се стигна до втори червен картон в редиците на противника. На полувремето, перуанците решиха да се откажат и не излязоха на терена. Съдията свири край на мача и с общ резултат 4:0 „Левски“ отиде отново на финал за купата на щата Илинойс. За срещата специално от Детройт дойде да се включи професионалният играч – Танко Дяков.

02

Голмайсторът Бато Радонич

Припомняме ви, че „Левски“ (Чикаго) загуби нещастно финала миналата година от италианския тим „Интернационал“ с 3:2. Сега българите имат шанс за реванш, защото се изправят отново срещу италианците.

03

„Сините“ се поздравяват

„Труден мач, очаквах малко по-добра игра, имаме добри и опитни играчи. Необяснимо за мен, футболистите не се приспособиха по най-добрия начин. Играха много нервно и неконцентрирано. Но въпреки всичко, показаха едно желание, една амбиция, което ни стигна за победата. Има и такива мачове, важно е че продължаваме. Мисля, че отборът има много по-голям потенциал и отиваме с амбиция на финала. „Интернационал“ ги познаваме добре, няма с какво да ни изненадат, всичко зависи от нас“, каза най-успешният български футболен треньор в САЩ – Емил Миланов, който замества заминалия на почивака в България – Пламен Бежански – Газдата.

04

Росен Каптиев скача за първа топка

Всяка година, в различните възрастови групи, българските отбори се опитват да спечелят най-високото отличие в щата Илинойс. Равносметката до този момент е четири достигнати финала и само една спечелена купа през сезон 2007 г. на тогавашната „Славия“, която побеждава „Джабат“ с 7:1. През 2013 г., в отворената група, „Миньор“ (Чикаго) загуби от хърватския „Адриа“ с 4:0. През миналата година, при над 30-годишните, „Левски“ загуби от „Интернационал“ с 3:2, а при над 40-годишните, „Ботев“ (Чикаго) загуби с 4:0 от „Торино“.

05

Танко Дяков

Тази неделя от 9:30 ч., на адрес: 700 Oak Brook Rd, Oak Brook, IL 60523, „Левски“ (Чикаго) играе отложен мач от първеснтвото с полския тим „Стари Бики“.

Галерия снимки:

06
Светозар Гюров стреля опасно с глава
07
Сините са притиснали противник
08
Танко Дяков изпълнява фал

????????????????????????????????????
Треньорът Емил Миланов

Николай Василев, кореспондент на в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.