Мартин Минков (в средата) отбеляза хеттрик03

Капитанът Александър Карабелски

„Левски“ Чикаго постигна нова категорична победа с 5:1 срещу „Стари Бики“ в полуфинален мач от турнира за купата на Премиер Сокър Лийг за футболисти във възрастовата група за над 30-сет годишни. Първото попадение падна още в 5-та минута, когато хондурасецът Едис Молдандо напредна по дясното крило и подаде по земя на Мартин Минков, който от раз вкара за 1:0. Малко по-късно при подобна ситуация Мартин Минков покачи на 2:0. В 31-та минута Васил Чирпанлиев изпълни страхотен пряк свободен удар от ляво и направи резултата класически 3:0.

04

Вратаря Боян Петев

Пет минути преди края на полувремето при една от редките контраатаки поляците успяха да отбележат почетното попадение за 3:1. Веднага след това заради пререкания с главния съдия Евгени Руссу получи директен червен картон. С подновяването на играта „сините“ приеха противника в своята половина и заиграха на контаатаки. При една от тях Васил Чирпанлиев напредна от дясно освободи се от преследващия го защитник, видя включилия се Мартин Минков, подаде, а за Минков остана само да вкара за 4:1, оформяйки своя хеттрик. До края на мача, Венцислав Динков открадна топка пред голямото наказатлно поле, излъга защитник и с бомбен удар направи 5:1, с което затвърди крайния резултат.02

Тони Тодоров в атака за „сините“

 „Противникът е един от малкото отбори, който си служи с чисто футболни средства на терена, може би защото футболистите са му европейци. По-голямата част от отборите в групата, наблягат на физическия стил на игра, който много наподобява американски футбол. Радваме се, че се класирахме на финал и освен тилата, която спечелихме, ще имаме шанс да постигнем още една от целите си, поставена преди сътворяването на отбора, а именно вдигане на купата по случай 100-години „Левски“София.“, коментира капитанът на „Левски“ Чикаго 2014 – Александър Карабелски.

06

Едис Молдандо (с топката)

В неделя от 9:00 часа сутринта на адрес: 5500 S Grant St, Hinsdale, IL 60521, „Левски“ Чикаго играе финал за купата на Премиер Сокър Лийг с „ДиПол“. Припомяме ви, че „ДиПол“ са единствения отбор успял да открадне точка от „сините“ през настоящия сезон.    

05  Италианецът Франк Палумбо дава настъвления преди мача

 

DSC_0349

Разбъркване пред „синята“ врата

 

wde

Любомир Велков

[embedvideo id=“WYh9_UOHfOc“ website=“youtube“]

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.