02

Поздравления след първия гол на Каптиев

За първи път в историята на родния футбол зад граница, български отбор ще играе в най-силната полупрофесионална лига в САЩ. В мач бараж „Миньор“ Чикаго победи в драматичен мач с продължения италинаския тим „Интернационал“ с 6:3. В редовното време резултатът беше 3:3.
Още в третата минута, централният защитник на миньорци – Светозар Гюров, изпълни перфектна задна ножница и откри резултата за 1:0. Голът дойде след асистенция на бившия юношески национал Пламен Пенев.03

Щастливите миньорци след гола на Пламен Пенев

Пет минути по-късно, капитанът на италианците – Косимо Патано, направи грешка при изнасянето на топката в защита. Опитният Росен Каптиев се възползва по най-добрия начин и с хубав плътен удар разтреля италианския вратар за 2:0.
Малко след това, при една от атаките на италианците, Бен Агуилар засече с глава центриране от дясно и намали резултата за 2:1.
В 31-та минута, Пламен Пенев направи втората си асистенция в мача, след като изведе по дясното крило капитана Благой Вълчев сам срещу вратаря. В първия момент Вълчев опита подаване, което беше пресечено самопожертвователно от защитник, който се хвърли на пътя на топката и тя се отби от тялото му. Коженото кълбо се върна при Вълчев, който покачи за 3:1. Така завърши първата част на двубоя.04

Анатоли Вътев сложи точка на спора кой е по-добър

През второто полувреме, италианците нямаше какво да губят и взеха инициативата в мача.
Главният съдия също се прояви, като даде две спорни дузпи, които бяха реализирани от нападателя на „Интернационал“  Кори Масти за 3:3.
Малко преди края на редовното време, „чуковете“ можеха да претърпят пълен обрат в мача, но стражът на „Миньор“ Мартин Митев показа страхотния си рефлекс, запзвайки равния резултат и така се стигна до продължения.
Българите започнаха ударно и още в първата си атака Росен Каптиев забоде втория си гол в мача за 4:3.05

Емил Миланов дава наставления отблизо след втория гол на Каптиев

Малко по-късно, след чудесна контраатака на „винкелите“, Пламен Пенев намери Ивалин Гунчев, който успя да укроти и овладее топката. Последва хитро извеждащо подаване по земя зад защитата към Пламен Пенев, който се оказа на стрелкова позиция очи в очи с вратаря Виченцо Динузо, но ударът му бе отразен в корнер.
На следващата атака, отново Пламен Пенев подаде пас по лявото крило към Ивалин Гунчев, който напредна и центрира в наказателното поле, като буквално сложи топката на главата на Пенев. Той я насочи добре в далечния ъгъл на вратаря и направи резултата 5:3.06

Светозар Гюров вкара най-красивия гол в мача

В средата на второто продължение, при многоходова комбинация на винкелите, Анатоли Вътев отправи удар, който бе отразен от вратаря. Топката попадна в защитник, който се засуети, а опитният Вътев използва възможността да оформи крайния резултат за 6:3.
От следващия сезон, Миньор Чикаго ще има възможност да мери сили с едни от най-старите футболни отбори на територията на САЩ,  като: немските „Швабен 1926“, „Грийн Уайт 1956“, както и полския „Игълс 1940“.07

Пламен Пенев отбеляза с глава

„Колкото и нескромно да звучи, това което „Миньор“ Чикаго успя да постигне е един исторически връх, който е бил мечта на много поколения футболисти. Вече има български отбор в най-силната аматьорска лига в САЩ. Много сме щастливи, че стигнахме до тук. През тези четри години от създаването на „Миньор“ минахме през доста трудности, пътят беше трънлив и неравен, но все пак щом сме стигнали до тук всичко си е заслужавало. Конкретно за мача в спортно-техническо отношение няма да правя разбор. Искам само да кажа, че този отбор показа характер и винаги играе за победа, търси я и израстна пред очите ми. Момчетата показаха, че са колектив. Всички ние сме различни по характер, но в името на голямата цел пред отбора постигнахме всичко, за което мечтаехме. Не искам да говоря повече, сега е време за почивка, защото имаше много напрежение, през сезона бяхме догонващи. Има време до нова година да презаредим батериите. Искам специално от името на целия отбор да благодаря на нашия спонсор Димитър Огнянов, президент на транспортна компания „NAVIGATION“, за това, че е с нас от създаването на отбора и този успех в голяма степен се дължи на финасовата стабилност, която дава на клуба. Благодаря и на ръководството на „Миньор“ за перфектната организация за работа, на футболистите за себераздаването. Аз, като треньор, се гордея със своя отбор. Благодаря на нашите верни фенове, които въпреки студеното време присъстваха на мача и ни дадоха своята подкрепа. Накрая искам да благодаря на моето семейство, моята съпруга и моя син за подкрепата, която ми дадоха през сезона“, каза най-успешният български треньор в аматьорския футбол на САЩ – Емил Миланов.
09

Ивалин Гунчев в борба за висока топка

10Поредна добра намеса на Мартин Митев

08
Асен Василев навъртя най-много мили на терена

[embedvideo id=“ntNcJlRvWn4″ website=“youtube“]

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.