01

Стартовият състав

„Миньор“ Чикаго ще играе бараж тази неделя за промоция в елита на полупрофесионалната Метрополитан Сокър Лийг в САЩ. Най-силният български отбор в чужбина спечели по-категоричен начин с 3:0, като гост последния си мач от първенството срещу директният конкурент „Лайънс“ и по този начин си върна за загубата с 5:4 в първия мач. В 4-та минута Ивалин Гунчев увлече трима защитници, направи двойно подаване с Дидо Радев и от два метра разстреля вратаря за 1:0. Три минути по-късно при продължителна българска обсада Пламен Пенев и Благой Вълчев рзпиляха защитниците по дясното крило, Вълчев подаде по земя топката в наказателното поле на домакините, където Андрей Василев изкочи зад защитата и я засече за 2:0.

02

Миньорци се радват на поредния гол

В средата на полувремето грешка в защитата на „чуковете“ позволи на централният нападател на украйнците да се изправи очи в очи с Мартин Митев, но стражът на „Миньор“ остана хладнокръвен и отрази удара. До края на първата част резултата остана непроменен. С подновяването на играта нервите на украйнски футболист не издържаха и той срита без топка Стефан Златев, главния съдия реагира мигновенно и изгони играча с директен червен картон. Пет минути по-късно логичното се случи и бившият юношески национал Пламен Пенев отбеляза щастлив гол след рикушет от защитник и лоша намеса на вратаря. Асистенцията за гола направи капитанът Благой Вълчев, който изведе с дълъг пас по дясното крило Пенев.

03

Националът Пламен Пенев

Малко преди края домакините имаха нов шанс да отбележат почетно попадение, но вратарят на „чуковете“ – Мартин Митев показа класата си за пореден път и опази вратата си суха. „На баража отиваме за победа, със самочуствие на базата на добрия сезон който направихме. Победихме убедително преките си конкуренти през сезона. Момчетата също са доста мотивирани и ентусиазирани. Това ми дава надежда, че можем да се преборим за промоция в най-силната лига в САЩ.“, каза старши треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

04

Голмайсторът Ивалин Гунчев

Едновременно с класирането си за баража „Миньор“ Чикаго стана вицешампион в първа девизия на Метрополитан Сокър Лийг. Тази неделя от два часа следобяд на адрес: Oak Brook Park District, 1300 Forest Gate Rd, Oak Brook, „жълто-черните“ играят в последния си мач за сезона срещу италианският тим „Интернационал“. Призоваваме всички българи обичащи футбола да дойдат на мача и да подкрепят в този исторически момент за родния футбол, първият български отбор стигнал до една стъпка от най-високото ниво в аматьорския футбол.

   Галерия снимки:

05

Асен Василев в борба за топката

06

Поредна добра намеса на вратаря Митев

07

Капитанът Благой Вълчев

08

Ветераните Теньо Минчев и Тони Тодоров

DSC_0180

Пламен Пенев и Благой Вълчев разиграват на страничната линия

 

DSC_0242

Васил Чирпанлиев с борба на втория етаж

 

[embedvideo id=“Wrx0oYm-_xs“ website=“youtube“]
Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.