Стефка Костадинова награждава Ненад Лалович

Шефът на световната федерация по борба (UWW) – Ненад Лалович получи най-високите награди на Българския олимпийски комитет (БОК) и на Националната спортна академия (НСА).
Сърбинът бе гост на общото събрание на БОК в гранд-хотел „София“, където получи почетен медал „Спортът за един мирен свят“ от председателя Стефка Костадинова.

fds

Лалович изнася лекция

„България е олимпийска нация, а олимпизмът е дълбоко вкоренен във вашата култура“, каза той.

Освен благодарностите за приза, Лалович специално изтъкна признателността на целия борцов свят за подкрепата на България по време на битката за връщането на този спорт в олимпийската програма преди три години.

16-lalovich-geshev

Лалович и проф. Гешев

След това Лалович бе удостоен и с почетното звание на НСА „Доктор Хонорис кауза“ от ректора проф. Пенчо Гешев. От трибуната гостът бе приветстван и от президента на родната федерация по борба г-н Валентин Йорданов.
Лалович беше уважен от много наши световни, европейски и олимпийски шампиони – Боян Радев, Петър Киров, Георги Мърков, Александър Томов, Живко Вангелов, Николай Гергов, Армен Назарян, Елис Гури и др.

16-lalovich7

В Аула Максима

След официалната част президентът на UWW изнесе и лекция пред препълнената Аула Максима на тема: „Модернизирането на спорта и спортната администрация, запазвайки традициите и олимпийските ценности“.

03

Кабинетът на ректора

Преди церемонията в кабинета на ректора – Лалович обсъди и актуални теми с президента на БФБ – Валентин Йорданов. Сърбинът се срещна и с г-н Гриша Ганчев, член на управителния съвет на БФ Борба, който го уважи със символичен подарък. На срещата присъстваха още шефа на европейската борба Цено Ценов, ректорът проф. Пенчо Гешев и генсекът на БОК Белчо Горанов, който е и член на правната комисия на UWW.

Галерия снимки:

 02  04 05 16-lalovic4 16-lalovich 16-lalovich2 16-lalovich5  16-lalovich-asen_markov 16-lalovich-bradev 16-lalovich-ganchev    lalovich-valo-1

източник: bul-wrestling.org

снимки: start-photo.bg, Бончук и Костадин Андонови

Leave a Reply

Your email address will not be published.