Mилен Рангелов( шампион), Игор Гогов(финалист)

През изминалия уикенд се проведе турнир по тенис ML&F Year End Masters 1500 за 5.0 & under дивизия от редовния сезон на веригата „МyLongevityAndFitness“ Tennis Tour. Веригата се състоя от поредица от турнири от април до октомври,като най-добрите тенисисти бяха поканени на заключителния “ Masters“ на най-добрите състезатели в края на сезона.
В първия 1/2 финал Милен Рангелов се изправи срещу индиеца Судир Кумар. Рангелов показа обичайното си постоянство, като успя да затвори първия сет с 6:3. Във втория сет Рангелов успя да повиши ефективноста и пласирането на ударите си затварайки мача с 6:2 гейма. Във втория полуфинал се изправиха поляка Павел Анджейевски срещу македонеца Игор Гогов. Гогов показа добра игра, като в първия сет преобладаваха дългите разигравания и Гогов измъкна сета с 6:4. Втория сет предложи още по успорвана игра, като с добра защита Гогов успя да устои на атаките на поляка,като поднесе изненадата на турнира отсранявайки Анджейевски с 7:5 гейма във втория сет и класирайки се за финалния двубои.
Във финалната среща се изправиха нашенецът Милен Рангелов и македонеца Игор Гогов. В мач с атрактивни отигравания нашенецът спечели първия сет с 6:3. Във втория сет Гогов се опита да повиши нивото си, но с повече опит в турнирните битки Рангелов удържа на първоначалните агресивни атаки. Слет това хладнокръвно затвори мача след 6:3 гейма, поздравявайки се с титлата от заключителния Мастерс. С постоянните си изяви през сезона Рангелов успя да спечели също и трофея за завършване на първа позиция в годишната ранклиста в края на сезона за Дивизия 5.0 & under.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.