Три български и два македонски отбора взеха участие в ежегодния турнир по минифутбол на открито “Компас”. Общо 30 отбора, разделени в шест групи, се включиха в битката за спечелването на шампионската купа. Всеки тим беше заплатил такса за включване в състезанието, в размер на $1500.

„Free Style“, с президент Руси Радев (с очилата)

Миналогодишният шампион “Free Style”, с президент Руси Радев, който е бивш национален състезател по свободна борба, достигна до четвъртфинал, където отстъпи с 1:0 на “Compass Holding”, отборът главен организатор. Преди това, на осминафинал, изграденият изцяло от българи отбор си върна за загубата в групите от “Atlas” и го победи с 2:0.

През първия ден на турнира, “Free Style” постигна три победи: 4:1 над “Midwest”, 3:0 срещу “MLC” и излъга с 1:0 “Compass Truck”. Българите допуснаха загуба само в първия си мач срешу “Atlas”, с 2:1.

„Delta Tires“, с президент Сашо Белянов 
(първият от дясно, прав)

Отборът на “Delta Tires”, с президент Сашо Белянов, също достигна до четвъртфинал, където загуби с 3:1 от “RD Expected”. В този мач нашенците се скъсаха да пропускат и опитните играчи в тима на “RD Expected” – Владимир Вукайлович и Михаило Добрасинович, се възползваха по най-добрия начин, осигурявайки победата на своя отбор.

Владимир Вукайлович и Михаило Добрасинович станаха вицешампиони

На осминафинала, “Delta Tires” победи с 3:1 “AAA Freight”. В първия ден българите постигнаха три победи, срещу “Compass Holding” с 2:1, над “Alamo Truck” с 4:0 и с 5:1 срещу “Ten-Eight Inc”. Единствената загуба с 3:0 дойде в мача срешу “C1 Transport”.

„Freightbull“, с играещия президент Станойче Атанасов (третият от ляво на дясно, прав)

Македонският тим “Freightbull”, с играещия президент Станойче Атанасов, загуби на осминафинал от “Bari 91” с 4:2.
В групите, “Freightbull” отстъпи с минималното 3:2 от “Maybach”, след което победи с 3:1 “Efros Group”, с 3:0 “Stelle Corp.”, а в македонското дерби се наложи убедително с 5:1 над “Lyons Truck”.

“Lyons Truck”

Другият македонски тим “Lyons Truck”, с президент Влатко Додевски, победи убедително с 5:0 “Efros Group” и на два пъти завърши наравно 1:1 със “Stelle Corp.” и “Maybach”.
Третият български отбор “Penmark”, с играещите собственици – братята Андон и Георги Ценови, записа четири загуби.

“Penmark”,с играещите собственици Андон 
(с черната тениска) и Георги Ценови 
(първият клекнал от дясно)

Шампион на турнира стана сръбският тим “MGR”.

Галерия снимки:

Президентът Сашо Белянов и организаторът на отбора Стоян Трендафилов
Атанас Каракитуков (Delta Tires)
Кире Митев (Freightbull)

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.