“Левски” Чикаго спечели титлата, в групата за над 30-годишни, в Премиерлигата. Сините победиха с 4:0 коравия отбор на “Лайтенинг”. 

В средата на първото полувреме Диан Радев подхвана атака и подаде на Улисиас Пинеда. Мексиканецът завъртя защитник и изведе угандецът Чарлс Вассава, който прати коженото кълбо в долния десен ъгъл за 1:0. Първата част завърши при този резултат с минимална преднина за шампионите. 

Голмайсторът Чарлс Вассава получава поздравления

През второто полувреме на терена за “Левски” влезе играещият треньор Росен Каптиев. Неостаряващият бивш професионален играч веднага сътвори извеждащо подаване и сложи в “шах” противниковата защитата. От своя страна сърбинът Никола Славуевич “матира” съперника. Той овладя топката през средата и с удар от дъгата я прати в левия долен ъгъл за 2:0. 

Голмайсторът Никола Славуевич

На следващата атака мексиканецът Улисиас Пинеда изпълни пряк свободен удар, но нацели страничната греда. Сърбинът Владимир Вукайлович поправи неговия пропуск и вкара дежурния си гол от фал за 3:0. 

Голмайсторът Владимир Вукайлович

Последният гол за сините отбеляза мексиканецът Хуан Кордова. Той получи отлична асистенция от голмайстора Владимир Вукайлович, който направи самостоятелен пробив по дясното крило. 

Голамайсторът Хуан Кордова

“Благодаря на всички момчета, които допринесоха за шампионската титла и най вече на организатора Николай Василев. Радвам се за седмата титла и с нетърпение очакваме мачовете за Купата. По същия начин ще излезем мобилизирани да се опитаме да спечелим и нея”, коментира играещият треньор – Росен Каптиев. 

От ляво на дясно: помощник-треньорът Петър Василев, играещият треньор Росен Каптиев и другият помощник-треньор Красимир Костов

“Поздравления за всички хора, които обичат футбола и “Левски”. Тази 7-ма свещенна титла е за тях. Благодаря на всички хора, които дадоха най-доброто от себе си, за да стане реалност. Специални благодарности за основателя на транспортна компания “MONTWAY” – Михаил Михайлов. Благодарим му от сърце за подкрепата. Дано и в турнира за Купата имаме късмет и успеем да се преборим за нея”, каза организаторът на “Левски” Чикаго – Николай Василев. 

“Левски” Чикаго 2014 стартира борбата за Купата срещу полския тим “Стари Бики” 1983. Мачът ще се изиграе на 09 октомври (неделя) от 9 часа сутринта местно време на адрес: Munz Athletic Complex, Glenview 1901 Johns Dr, Glenview, IL, 60025 (игрище #7).

Галерия снимки:

Улисиас Пинеда
Борислав Огнянов
Драган Драганов
Джейсън Кокфийлд
Джамал Каручи
Давид Родригес във въздушна борба
Джонатан Пачар
Фредерик Кабуйе
Евгени Михайлов
Вратарят Брет Петричек
Диан Радев
Йордан Иванов
Сините изграждат стена
Фредерик Кабуйе поздравява играещия треньор Росен Каптиев за асистенцията
Малкият левскар Мартин Радев се радва на поредната шампионска титла

Leave a Reply

Your email address will not be published.