България има новият-стар Еврошампион за кадети, в категория до 51 кг на класическия стил, в лицето на Едмонд Назарян. Синът на именития Армен Назарян, който е двукратен олимпийски шампион, бе в неговия ъгъл на финала, където само за 2:38 минути Едмонд прегази с технически туш 10:0 турчина Барис Ербек. В радостта си, щастливият победител повали на тепиха, с поясно хвърляне, своя баща Армен.

Едмонд поваля баща си Армен с поясно хвърляне

В първата си схватка на Еврошампионата, Едмонд Назарян отнесе с 9:0 Уилям Ренберг (Дания). Нашето момче изпита най-големи трудности с азера Нихад Гулузаде, където победи след 7:7. На полуфинала отстрани с 6:0 точки Харутунян от Армения.

Едмонд във финалната схватка

Европейското първенство за кадети в трите стила, се провежда в италианския град Фаенца.
През миналата година Едмонд спечели златото в по-долната категория до 45 кг. Той има още бронзови медали от световното и младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

Шампионът Едмонд Назарян

Освен Назарян, в категория до 45 кг националът Мирослав Емилов се пребори за бронза. В малкия финал той надделя по точки с 4:2 над латвиеца Каспарс Бондаренко.

Бронзовият Мирослав Емилов

При кадетките страната ни, си осигури най-малко сребро. За титлата, в кат. до 43 кг, Дияна Павлова ще спори с украйнката Айда Керимова. На полуфинала българката победи по точки с 6:2 северната ни съседка Ана-Мария Нечифор.

Дияна Павлова е на финал

Галерия снимки:

Шампион
Синът върви по стъпките на баща си
Медалистите в кат. до 51 кг
На финала срещу турчина
Едмонд изпълнява задно салото в радостта си
Едмонд в най-тежката си схватка с азера
Едмонд срещу датчанина
Роден победител
Мирослав Емилов
Дияна Павлова победи румънка на полуфинала
Треньорът Николай Дачев и д-р Стефан Стругаров, заедно с медалистите
Българската подкрепа в Италия
Финалът -Видео

Снимки: UWW

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.