“Левски” Чикаго завърши наравно 2:2 с румънския тим “Оасу” и е на крачка от спечелването на шеста поредна шампионска титла. В 17-та минута сините откриха първи резултата, Владимир Вукайлович центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Валентин Димитров се извиси над всички и вкара с глава за 0:1.

Миг преди Валентин Димитров да отбележи

Десет минути по-късно след контраатака и пробив през центъра румънците изравниха за 1:1. В последната минута на първото полувреме българите изпълниха фал от собственото наказателно поле, но топката беше пресечена в центъра на терена и домакините излязоха с числено превъзходство реализирайки за 2:1.
След почивката сините заиграха по-концентрирано на всички постове и въпреки сгъстената румънска защита, сърбинът Владимир Вукайлович проби от дясно и изравни за 2:2.

Голмайсторът Владимир Вукайлович

“Доволен съм от равенството, защото можеше и да загубим. През първото полувреме румънците се представиха по-добре и заслужено водеха на почивката”, коментира организаторът на “Левски” Чикаго – Николай Василев.

„Левски“ Чикаго

Тази неделя (29 септември) от 10:45 АМ на адрес: Central Park West, Oak Brook 1310 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL, 60523, “Левски” гостува на друг румънски тим “Триколори”.

Припомняме ви, че по-рано през сезона, в първия мач между “Левски” и “Триколори”, румънците водеха с 2:0 на полувремето, но заради некартотекирани играчи, двубоят беше прекратен, а българите спечелиха служебна победа с 3:0.

Галерия снимки:

Ивайло Баташки
Поздравления след гола на Вукайлович
Вратарят Едер Патино
Росен Каптиев
Кристиян Цветков
Ветеранът Тони Тодоров
Ангел Баков
Александър Карабелски
Карлос Балказар
Пламен Пенев
Йордан Иванов
Георги Георгиев
Капитанът Стефан Златев
Сините се радват на гол
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.