Григор Бойчев (в средата)

Българският треньор по футбол Григор Бойчев, беше избран за треньор на годината в Александрийската Сокър Асоциация в окръг Вашингтон, ДС. Родният специалист се подвизава там като треньор от 2010 година. В сайта на футболния клуб, ръководителите на клуба поздравяват Григор Бойчев за големият му принос към ASA и неговите играчи!

03

Григор с един от отборите на който е начело

– Григор, честита награда как се чустваш?
– Много съм щастлив от тази награда, която дойде след четири години работа в моя клуб, понякога си мисля, че аз трябва да им плащам, а не те на мен.
– Защо мислиш така?
– Защото работя с едни от най-интелигентните треньори и вообще хора в щата, който са завършили в колежи като Georgetown, Prinstan, UVA, UMD. Това несъмнено обогатява техният арсенал от знания не само за футбол, но и педагогически, и организационно с който те ръководят футболният клуб.
– Какъв път извървя до получаването на тази награда?
– Три от четрите години бях асистент на двама от най-добрите треньори в клуба и от тях научих страшно много не само технически и тактически аспекти от футбола, но и психологията за работа с деца и най-важното как да общуваш с родители. Защото сигурно сте чували в много от случайте родителите притискат треньорите водени от любовта към децата си, което е нормално и трябва да знаеш как да отговориш на техните изисквания.
– Как се стигна до това признание този сезон?
– През тази 2014-та година след три години като помощник треньор, ми гласуваха доверие и ми повериха две възрастови групи с по четири отбора в тях и с трима асистенти. Според мен това се се случи благодарение на клубната методика, която всички използваме, и на това което научих за педагогиката от колегите с които работех, пък и от други които съм наблюдавал. Подкрепено с моя пословичен ентусиазъм, заради който много родители, треньори и шефове в клуба ме поздравяват. Разбира се, благодарение на мойте момчета, които играят страхотен футбол с тотално доминиране и владеене на топката срещу всеки противник с когото играем, благодарение на всичко това, ме наградиха за треньор на годината в моя голям клуб.
– Като каза „голям клуб“, колко треньора има в клуба?
– В момента работят 25-30 треньори, който не по малко заслужават тази наградата държа да отбележа!
– Каза също така, че водиш две възрастови групи, кои са те?
– Водя деца 10, 11-сет годишни и подрастващи 8-годишни. В клуба имаме общо 55-отбора във всички възрастови групи.
– Какъв футболен лиценз имаш?
– За последно през миналото лято изкарах USSF лиценз „Б“.
– Какво ти дава тази награда?
– Тази награда само може да ме амбицира и да продължавам да се развивам, защото във футбола и в работата с деца, хора никога не знаеш достатъчно! Винаги може нещо ново и полезно да се научи само трябва да искаш и да се интересуваш.
– Ти наскоро се ожени това ли ти е най-силната година от както си в Америка?
– Като се замисля да това е най-силната ми година в лично и професионално отношение.

02

Григор и своята съпруга Джесика

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.