Вукайелович поздравява голмайсторът Каптиев

В драматичен мач с много обрати „Миньор“ (Чикаго) спечели ценна точка като гост на немския „Швабен“ 1926. „Винкелите“ извъртяха равенство 3:3 с най-титулувания противник в първенството, който тази година празнува 90-годишен юбилей. Срещата се изигра в базата на немците „Швабен център“. Мачът започна с очакван домакински натиск и логично в средата на първата част швабите поведоха с 1:0. Този резултат се запази до почивката.

03

Голмайсторът Танко Дяков печели въздушен двубой

С подновяването на играта „чуковете“ подхванаха постепенна атака. Топката се придвижи в центъра на терена, където бившият играч на „Черно Море“ – Танко Дяков направи двойно подаване, по лявото крило, с младия Борислав Радев. Дяков излезе на добра позиция за стрелба и изравни за 1:1. Малко след това, след контраатака на българите Росен Каптиев изведе в изгодна ситуация сърбинът Владимир Вукайелович, но той пропусна. В ответната атака, след пробив от дясно, немците успяха да поведат отново в резултата за 2:1.

02

Вътев поздравява Каптиев за предния му гол

Десет минути по-късно домакините се бяха настанили в половината на „чуковете“, опитвайки се да превземат българската врата. Топката попадна в ръцете на стража Мартин Митев. Той видя възможност и с дълъг пас изведе през центъра Росен Каптиев, който напредна необеспокояван, излъга вратаря и изравни за 2:2. Българите стигнаха до пълен обрат след като Иван Михалев изведе голмайсторът Росен Каптиев, който се пребори с персоналния си пазач и разстреля противниковия вратар за 3:2. Все пак пет минути преди края на мача немците показаха класата си и успяха да се доберат до равенство 3:3.

ert

Младият Иван Михалев асистира на опитния Росен Каптиев за третия гол

„Резултатът е справедлив, можем да съжаляваме, че изпуснахме победата, но все пак това е „Швабен“, един много добре организиран отбор. Играхме доста добре, не ни се е случвало много отдавна в рамките на една седмица да играем с два немски клуба и да спечелим четири точки. Тази точка може да се окаже много важна за спасението ни. Изиграхме много дисциплиниран мач, затваряхме пространствата, използвахме тяхната разредена защита и вкарахме три гола. Може би накрая не ни достигна физическа подготовка, за да спечелим мача. Поздравявам и двата отбора и се надявам в последната среща да победим и да се спасим от изпадане“, коментира треньорът на „Миньор“ (Чикаго) – Емил Миланов.

emmil

Треньорът Емил Миланов

С тази спечелена точка „жълто-черните“, заемат предпоследното място във временното класиране, което дава право на бараж с втория от долната група. За да се спасят от бараж или директно изпадане „чуковете“ трябва да не загубят последния си мач тази неделя (30-октомври) срещу италианския „Интернационал“ 1996. Припомняме ви, че в през първия полусезон „Миньор“ победи с категоричното 5:0 „адзурите“. Мачът ще се изиграе от 5:00 часа следобяд на адрес: Oak Brook Park District, 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523.

Галерия снимки:

04
Вратарят Мартин Митев
05
Иван Михалев асистира на Каптиев за третия гол
ytui
Капитанът Георги Николов
07
Левият бек Стефан Златев
08
Владимир Вукайелович
09
Венцислав Календжиев

10
Танко Дяков пробва удар от далеч

jhkl

Владимир Вукайелович

06

Капитанът Георги Николов

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.