В събота, 8-ми април, в зала Falcon Park, Palatine се проведе традиционния турнир за бойни изкуства „Samurang“.
В турнира, организиран от клуб „JP Wood MAA“, участие взеха 12 клуба от пет щата. Двете основни дисциплини на фестивала бяха Koryo Gumdo (бойно изкуство за владеене на меч) и Taekwondo, където възпитаниците на майстор Станислав Станимиров показаха своите умения. Изцяло българският отбор бе представен от: Анастасия Станимирова – 13г.; Паола Стоянова – 13г.; Самуил Манчев – 10г.; Никола Станимиров – 9г; Александър Мартинов – 9г.; Максим Христов – 8г.; Александра Иванова – 8г.; Даниел Тиянев – 7г. и Анисия Ботева – 6г.

От ляво на дясно:
Първи ред: Анастасия, Анисия, Паола
Втори ред: Даниел, Максим, Никола, Александър, Самуил, Александра
Треньор: Майстор Станислав Станимиров

Всички състезатели взеха участие в дисциплините: „Ритник на височина от място“; „Ритник за бързина“; „Преодоляване на препядствия в стил „ninja warrior“; „Чупене на дъски“ и олимпийските дисциплини „Спаринг“ и „Форма“.

Анастасия Станимирова получава наставления на почивката

Младите български таекуондисти завоюваха общо 19 златни, 26 сребърни и 4 бронзови медала.
Сред отличилите се на спаринг бяха: Анастасия, с две златни купи при девойки и жени, както и Никола, Александър, Максим и Даниел, за които това беше трето състезание, взеха злато.

Никола Станимиров

Особена похвала заслужават: Самуил – злато, Паола – сребро, Александра – сребро и Анисия – злато, които бяха дебютанти в дисциплината спаринг. Децата показаха умение за водене на играта, чувство за дистанция, кураж, техника и спортсменство.
В дисциплината „Форма“ (poomsae), Никола, Максим, Даниел, Александър, Анастасия и Паола показаха своите умения и взеха 2 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медали.

Паола Стоянова

В дисциплините „Ритник на височина“, „Ритници за бързина“ и „Ритник със завъртане за бързина“, с голям успех, показаха гъвкавост, бързина и координация всички участници.
На дисциплината „Ритник на височина със отскок“ Анастасия взе златен медал и се класира за Grand Champion, където завърши първа сред жените и четвърта сред всички участници.

Самуил Манчев

Ето какво каза и Мастер Стани за изявата на неговите възпитаници:

„Изключително съм доволен от всички дечица, оправдаха всички мой очаквания и ме направиха изключително горд. Не се и съмнявам , че ще продължаваме така и за напред и, че скоро ще преминем в по-горен клас състезания. Децата показаха сплотеност, подкрепа и съпричастие към съотборниците си. Почувства се атмосферата на отбор и единство. Всички деца на края бяха щастливи и доволни от себе си и смятам че това е една от най-големите мотивации за напредък.“

Таекуондистите от Таекуондо клуб „Спартак“, водят тренировките си във вторник и събота, в залата към студио „Магура“, на адрес: 1136 S Elmhurst Rd, 60056 Mount Prospect. За повече подробности: 773-732-6118 – Мастер Стани.

Галерия снимки:

Малките таекуондисти

Даниел Тиянев на загрявката

Александра Иванова

Анисия Ботева

 

Максим Христов

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.