„Миньор“ (Чикаго) се победи сам на старта, на втория полусезон в аматьорската група на Метрополитан Сокър Лийг. „Чуковете“ загубиха като гости с 5:2 от „Кънекшън“. На полувремето резултатът беше 2:1, в полза на украйнците. Домакините поведоха след неразбирателство между централния защитник Георги Николов и вратаря Мартин Митев.

02Стефан Неделев в борба на втория етаж

В средата на първата част „чуковете“ изпълниха фал и след разбъркване пред противниковата врата, Пламен Пенев се оказа най-съобразителен и изравни за 1:1. В края на първата част, при резултат 1:1, другият централен защитник Светозар Гюров задържа нападателя на „Кънекшън“ в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Стражът Митев не хвана ъгъла и така резултатът стана 2:1, точно преди съдийския сигнал за край на първото полувреме.

03Поздравления след гола на Пенев

С подновяването на играта, сякаш прокоба беше надвиснала над отбора, защото на 2-та минута Стефан Неделев си отбеляза ефектен автогол. Той засече едно центриране на шпагат и кълбото се заби в противоположния ъгъл. Въпреки трудната ситуация, Пламен Пенев върна „Миньор“ в мача, принуждавайки украйнците да върнат попадението, като си вкарат автогол на свой ред за 3:2.

04

Борислав Радев в борба за топката

И когато изглеждаше, че „винкелите“ се връщат в мача, правейки красиви разигравания и опсани ситуации пред вратата на противника, дойде 61-та минута, в която Светозар Гюров си отбеляза автогол за 4:2, опитвайки се да върне топката към Митев, но точно в този момент той беше в страни от вратата. Този резултат се запази до 90-та минута, когато на контраатака украйнците отбелязаха последния гол в мача за 5:2. Двата отбора си размениха по една греда.

10

Евгени и Виктор Руссу

Освен с лошия късмет, мачът ще се запомни и като футболната битка между баща и син. Новият треньор на „Кънекшън“ е бившият юношески национал на СССР – Виктор Руссу. Срещу неговия отбор за „Миньор“ игра синът му Евгени Руссу, който беше близо до отбелязването на гол с опасен удар от границата на наказателното поле в 58-та минута. Загубата е първа за „Миньор“ от този съперник.

06Опитният Анатоли Вътев чисти с глава

„В абсолютно равностоен мач, наличието на лош късмет повлия на крайния резултат. От както съществува отбора не си спомням да сме си вкарвали два автогола и дузпа в един мач. Въпреки загубата поздравявам момчетата. С изключение на фаталните моменти, играха добре. Поздравления и за отбора на „Кънекшън“ и новия им треньор. Техният отбор тепърва ще обърка сметките на много други“, коментира треньорът на „Миньор“ (Чикаго) – Емил Миланов.

Галерия снимки:
07
Мартин Митев изправен пред опасна ситуация
08
Треньорът Емил Миланов на полувремето
09
Стойчо Костадинов изпреварва съперник

05

Георги Николов е изпреварил противник

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.