Спортен клуб по класическа борба „Миньор“ (Перник) получи страхотен подарък за Коледа. Уникални борцови трика за младите надежди на Перник и България, пристигнаха от варненската фирма за спортна екипировка „MISHO“. Дарението на клуба направи спонсорът на ФК „Миньор“ (Чикаго) – Димитър Огнянов, който дари $800, с които бяха закупени 23-чифта борцови трика. Идеята за дарението е на ветераните на клуба, които живеят от години в Чикаго.

01

„Първоначално се бяхме разбрали да си разделим средствата за закупуването на тириката, но Мишо Добрев направи голяма отстъпка и спонсорът Димитър Огнянов реши да поеме цялата поръчка, за което му благодарим. Разбира се, при това положение до края на зимата, ще повторим поръчката и този път ние ще поемем разходите.“, коментира единият от ветераните на пернишкия клуб по борба и бронзов медалист от световно първенство – Стойчо Иванов.

04

Дизайнер на борцовите трика е благоевградчанинът Димитър Манолчев. Благодарение на неговото творчество състезателите на клуба, ще се борят с най-хубавите трика в България.
Припомняме ви, че това е четвъртото дарение от САЩ в посока СК Борба „Миньор“ (Перник). В началото на 2014 г., Димитър Огнянов дари $2000, с които тогава бяха закупени анцузи и трика за мъжкия отбор. През февруари месец на 2015 година, ветераните дариха сума от $1000, която беше използвана за закупуването на маркови борцови кецове. Същата година на световното първенство в Лас Вегас бившите състезатели на клуба дариха нови $1000 за закупуването на качествени спортни уреди от фирмата на Иван Раднев – „Суплес“.

02

Производителят на качествените борцови тирка е фирма „MISHO“. Компанията е създадена през 1991 година, с основна дейност производство на спортна екипировка. През годините фирма „MISHO“ е произвеждала артикули за „ASICS“ – Италия, а с „UHLSPORT“ – Германия работи до ден днешен като единствен представител за България. С „Misho Sport“ се обличат ВК „Добруджа“ 07 (Шампион на България при мъжете за 2015/2016) и БК „Черно море Тича“. С „Uhlsport“ фирмата облича ПФК „Берое“ (Стара Загора), ПФК „Локомотив“ (Пловдив) и ПФК „Черно море“ (Варна).

  05

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.