„Левски“ Чикаго загуби с 2:1 гостуването срещу „Стинг“. Новакът в групата за над 30-годишни -„Стинг“, изненада най-титулувания отбор в лигата „Левски“ Чикаго. Както обикновено, сините излязоха със самочуствие на терена и се заредиха голови ситуации пред вратата на противника. Бързоногото крило Ангел Баков и играещият треньор Росен Каптиев имаха възможности за отбелязване на гол, но стражът на „Стинг“ успя да отрази опасните ум удари. В 17-та минута, след стрелба на лидера Росен Каптиев, гредата спаси отбора на „Стинг“. Десет минути, по-късно натискът на българите даде резултат. Техничарят Диян Радев напредна по-дясното крило и подаде успореден на голлинията пас на връхлитащия Росен Каптиев, който въпреки двамата си защитници на „гърба“, успя да засече топката и отбеляза от близко разстояние за 1:0.

Играещият треньор Росен Каптиев вкара първия гол за сезон 2022

В 37-та минута, централният защитник на американците игра с ръка в собственото наказателно поле, но главният рефер остана безмълвен. Пет минути по-късно, след рикушет в тялото на Евгени Михайлов, коженото кълбо излъга стража на „Левски“ и съперникът изравни за 1:1. Така завършиха първите 45 минути, при равен резултат.

След рикушет в крака на Евгени Михайлов, „Стинг“ изравниха

В 53-та минута, след центриране от ъглов удар, Дамян Димов отпрви опасен удар с глава, но противниковият страж за пореден път отрази удара. Минути по-късно, Добромир Пеев игра неволно с ръка в българското наказателното поле и съдията отсъди дузпа, която беше реализирана за 2:1. При същата ситуация и за втори път игра с ръка в наказателното поле на съперника, съдията не отсъди нарушение. През втората част левскарите се бяха настанили в наказателното поле на „Стинг“, но до изравнителен гол така и не се стигна.

„Като за първи мач, може би имаше малко подценяване от наша страна. Трябва да си вземем поука и се надяваме до мачовете с по-силните отбори да влезем в ритъм и да покажем, че сме незаобиколим фактор в първенството. Не трябва да разчитаме на късмет, а да сме по-концентрирани пред противниковата врата“, каза играещият треньор на „Левски“ Чикаго – Росен Каптиев.

Тази неделя (5-ти юни), от 9:00 ч. сутринта, местно време, „Левски“ Чикаго гостува на италианския тим „Интернационал“. Мачът ще се изигра на адрес: Burden Field, Elk Grove Village, 1071 Brantwood Ave Elk Grove Village, IL 60007.

Галерия снимки:

Николай Катранджийски
Капитанът Мартин Митев
Пламен Памуков
Македонецът Драган Драганов
Стражът Руди Чатита Гонзалес
Цветнокожият Чарлес Вассава
Йордан Радев
Диян Радев

Leave a Reply

Your email address will not be published.