“Миньор” Чикаго постигна втора убедителна победа с 4:1 над “Ред Девилс”, в първенството на Първа дивизия в Премиер Сокър Лийг. 

16-годишният Брендън Божков

Пет минути след началото на мача, 16-годишният Брендън Божков излезе на подходяща позиция за отбелязване на гол, но липсата на опит му попречи да вкара. На следващата атака, бързоногото крило Георги Кьосев тресна горна греда. 

Голмайсторът Георги Кьосев направи поредно страхотно представяне

В 11-та минута, най-опитните в отбора на „чуковете“ изработиха първото попадение. Бившият юношески национал на България – Пламен Пенев, изведе играещият треньор Борислав Радев, който с удар около точката на дузпата отбеляза за 1:0.

Играещият треньор Борислав Радев

Лидерът на „Миньор“ Чикаго – Борислав Радев, изигра основна роля и за второто попадение на жълто-черните. Той открадна топката в центъра на терена и тръгна на дрибъл по лявото крило, като направи за смях всички противници, които се опитаха да го спрат. Когато стигна до аутлинията и беше събрал няколко защитници около себе си, Боби Радев намери начин да подаде топката на Александър Чешмеджиев. За младата надежда остана само да насочи коженото кълбо в очертанията на вратата, вкарвайки дебютния си гол за „винкелите“. Първото полувреме завърши при резулат 2:0 за „Миньор“ Чикаго.

Младата надежда Александър Чешмеджиев отбеляза дебютния си гол и направи асистенция

С подновяването на играта, след групова грешка в защита, „жълто-черните“ получиха гол и резултатът беше намален на 2:1.  

В 61-та минута, голмайсторът Александър Чешмеджиев изведе през средата отлично играещият Георги Кьосев, които изпревари защитата, финтира стража на „червените дяволи“ и отбеляза за 3:1.

Превъзходството на българите в мача затвърдиха опитните Пламен Пенев и влезлият като резерва Велиян Михалев. Пенев направи втората си асистенция в срещата, след като центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на американците. Той буквално сложи топката на главата на Велиян Михалев, който я забоде безпощадно във вратата за крайното 4:1.

Бившият юношески национал на България – Пламен Пенев, направи две асистенции

„Стартирахме отлично сезона с две хубави победи, но не трябва да се главозамайваме, защото мачовете тепърва започват и сезонът ще е дълг и непредвидим. Миналата година изпуснахме титлата заради кавги със съдиите, в един от последните мачове. Надявам се всички да сме си взели поука и да се концентрираме повече върху играта на отбора и по-малко върху реферите, които също са хора като нас и не са безгрешни. Поздравявам момчетата за победата“, коментира играещият треньор на „Миньор“ Чикаго – Борислав Радев.

Тази неделя (5-ти юни), от 11:00 ч. сутринта централно американско време на адрес: Munz Athletic Complex, Glenview 1901 Johns Dr, Glenview , IL, 60025, Миньор” Чикаго приема коравия отбор на ”Пегасус”. Припомняме ви, че “чуковете” играят с променлив успех срещу латиносите и мачът обещава да бъде много интересен. Вход свобден.

Галерия снимки:

Играещият треньор Борислав Радев
Денис Зейнели
Георги Иванов
Младият вратар Александър Ангелов се справи отлично на вратата
Кристиян Щерев
Радост в миньорските редици, след гола на Георги Кьосев
Завърналият се след тежка контузия Дамян Димов

Leave a Reply

Your email address will not be published.