“Левски” Чикаго победи с 3:1 “Лайтенинг” в дербито за над 30-годишни, в Премиерлигата. Преди двубоя сините бяха трети във временното класиране, а “Лайтенинг” първи. След успеха “Левски” измести американците и излезе начело. 

Мачът се изигра при дъждовно и хладно за сезона време. 

В 9-та минута мексиканецът Улисиас Пинеда, откри резултата за 1:0. Асистенцията за гола направи Диан Радев. 

Голмайсторът Улисиас Пинеда

След гола, “светкавиците” взеха инициативата и успяха да изравнят за 1:1. Попадението във вратата на “Левски” дойде, след контраатака. Крилото на “Лайтенинг“ направи центриране от дясно и след удар с глава, топката се забоде неспасяемо в скобата. 

Стражът Брет Петричек

На следващата атака, имаше игра с ръка, в наказателното поле на “Лайтенинг”, но съдията остана безмълвен. Две минути по-късно при подобна ситуация и отново игра с ръка, съдията посочи бялата точка. Зад топката, със самочувствие, застана голмайсторът Пинеда, който би безпогрешно и покачи на 2:1. Така завърши първото полувреме.

Двамата голмайстори Улисиас Пинеда (с топката) и Борислав Огнянов

В средата на втората част, крилото Борислав Огнянов се разписа в пореден мач. Той направи хубаво разиграване в центъра с Фредерик Кабуйе. Последният му асистира от дясно, Боби Огнянов овладя и с удар в далечния ъгъл, по земя, вкара за крайното 3:1.

Македонецът Коста Ристески напуска играта

По време на срещата, трима футболисти на сините получиха контузии и напуснаха играта преждевременно. Първо в 10-минута, централният защитник Георги Николов, след съприкосновение с противник, почуства болки в коляното и излезе от играта. Пет минути по-късно, асистентът за първото попадение – Диан Радев, също беше аут. В средата на първата част, македонецът Коста Ристески усети болки от стара контузия и също напусна терена.

Галерия снимки:

Капитанът Венцислав Динков

Играещият треньор Росен Каптиев

Угандиецът Фредрик Кабуйе

Македонецът Коста Ристески

Играещият помощник-треньор Красимир Костов

Ангел Баков

Евгени Михайлов

Другият угандиец Чарлс Вассава

Момент от мача

Leave a Reply

Your email address will not be published.