„Левски“ Чикаго стана шампион за пети пореден път, в първенството за над 30-годишни, в „бялата“ дивизия на Премиерлигата. Коронясването на сините стана, след като румънския „Оасу“ победи в отложен мач гръцкия ‘“АЕК“, и единственият останал конкурент изгуби теоритичен шанс да настигне и задмине „Левски“. Още със започването на сезона, българите окупираха върха и се задържаха до края. „Левски“ е третият отбор с подобно постижение от пет поредни титли в Премиерлигата.
През сезоните 2003/04/05/06/07 г., в същата възрастова група, но в „червената“ дивизия, тогавашната „Славия“ става първия отбор с пет поредни титли. Примерът на белите последва американският отбор „Арсенал“ Елк Гроув, който през сезоните 2007/08/09/10/11 г., става шампион пет пъти поред в майсторската група на Премиерлигата.

„Хубаво беше, че в началото на сезона биехме наред и бяхме набрали добър точков актив. Това ни помогна да имаме предимство пред конкурентите за титлата. Благодаря на абсолютно всички играчи, които помогнаха за спечелването на тази пета титла. Сезонът беше дълъг, някои от момчетата се прибраха в Родината, други се контузиха, трети се отказаха. На няколко пъти се случваше, в последния момент преди мач, някои от играчите да бъдат възпрепятствани по различни причини и да не дойдат, това е аматьорския футбол. Но с помощта на късмета, добрите игри и благодарение най-вече на спонсора на „Левски“ Чикаго – Михаил Михайлов, президент на автотранспортна компания „MONTWAY“, завоювахме този успех“, коментира организаторът на отбора – Николай Василев.

За трети път в историята на отбора, сините са и единствения български отбор шампион през сезона. Предишните два пъти са през сезоните 2014 и 2016. Припомняме ви, че в Чикаго има седем български отбора и един македонски: „София БГ“, при над 48-годишните; „Ботев“, при над 40-годишните; „Балкан“, „България“ и „Левски“, при над 30-годишните;“Бодрост“, „Миньор“ и „Македония“ в отворената група. Всички български отбори играят в Премиерлигата, само „Миньор“ и „Македония“ играят в Метролигата.

На 21 октомври (неделя), „Левски“ Чикаго стартира участието си в турнира за купата. Като шампиони сините са поставени и ще започнат участието си направо на четвъртфинал с победителя от двубоя между отборите на „Иглопол“ и „Рейнджърс“. Мачът ще се изиграе от 9:00 ч. сутринта, на адрес: Wheeling High School, 900 S Elmhurst Rd, WheelingIL 60090.

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.