“Миньор” Чикаго победи с 5:3 “Интер” в бараж за влизане в майсторската група на закрито. Така от следващия зимен сезон “чуковете” ще мерят сили с най-добрите отбори на Метролигата в зала.

Вратарят Мартин Митев

Пет минути след началото на мача вратарят Мартин Митев се засуети на кой съотборник да подаде топката. Нападателят на италианците му я отне и резултата беше открит в полза на “Интер”. На следващата атака дебютантът Девон Амо направи двойно подаване с Пламен Пенев и изравни елегантно за 1:1. Малко по-късно гръкът Нико Михаилопоулос отбеляза за 2:1. “Интер” изравни от пряк свободен удар. Преди края на първата част, след хубава контраатака, Демба Камара вкара за 3:2.

Дебютантът Девон Амо

В началото на второто 20-минутно полувреме голмайсторът Демба Камара направи двойно подаване с Теди Коларов и нацели гредата. Гръкът Нико Михаилопоулос се пребори за топката и вкара за 4:2. С много късмет и горна греда “Интер” намали на 4:3. Ивалин Гунчев подаде в дясно на Илия Ребреев, който задържа топката и подаде на Михаилопоулос. Последния стреля от движение и оформи крайния резултат 5:3.

Нико Михаилопоулос отбеляза хеттрик

“Всяка година имахме желание да се класираме в горната група. До сега ни липсваше опитът. Тази година събрахме добър отбор. Вярвах, че момчетата имат сили да се класират в най-горната група. На открито от три сезона играем при майсторите, но в зала е много по-различно. На всички ни трябваше време да се ориентираме, защото този вид футбол се играе само тук в САЩ. Поздравявам всички за успеха, вече сме там, където ни е мястото”, каза треньорът на “Миньор” Чикаго – Емил Миланов.

Треньорът Емил Миланов

Първият приятелски мач в предсезонната подготовка на жълто-черните, ще се изиграе на 20 април, когато “Миньор” ще играе с другия български отбор от Премиерлигата “Бодрост”. Часът и мястото на срещата все още се уточняват между двата отбора.

Галерия снимки:

Двата отбора се поздравяват след срещата
Голмайсторът Демба Камара
Борислав Радев
Ивалин Гунчев
Пламен Пенев
Арабинът Фахат Решид Абдулазис

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.