“Миньор” Чикаго победи като гост коравия отбор на “Борачос” с 4:2. В 6-та минута, бързоногото крило – Марио Иванов, се надигра един на един по дясното крило и пусна пас успоредно на вратата към капитана Борислав Радев. За него остана само да открие резултата на празна врата за 1:0.

Миг след отбелязването на първия гол в мача

Десет минути по-късно, след центриране от пряк свободен удар, домакините изравниха с гол с глава за 1:1. В 25-та минута, огромният нападател на домакините буквално влезе като ръгбист в краката на едва 15-годишният вратар на чуковете – Александър Ангелов. Младият играч напусна играта накуцвайки, а на негово място застана играещият помощник-треньор Иван Михалев.
Първото полувреме завърши при този резултат.

Младият вратар Александър Ангелов беше контузен и напусна преждевременно играта

С подновяването на играта, на вратата за “Миньор” застана полевият играч Кшищоф Мадро. В 51-минута, опитният Асен Василев изведе Борислав Радев от дясно. Голмайсторът преодоля двама съперници, отправи удар и уцели дясната греда. Коженото кълбо се върна около точката на дузпата, където отлично пласираният перничанин Георги Спасов я вкара за 2:1.

Перничанинът Георги Спасов вкара втория гол

Радостта в жълто-черните редици беше кратка, защото малко по-късно, след центриране от дясно, капитанът на “Борачос” вкара гол с глава за 2:2. След попадението той се заигра с българския капитан Боби Радев, като специално изтича до него и му поднесе топката в ръце. Жестът на съперника амбицира допълнително Борислав Радев, който веднага показа своите лидерски качества. Той беше изведен от ляво от Николай Янев. Премина през единия защитник и пусна топката покрай втория, който го спъна в наказателното поле. На принципа на хокейните смени, веднага в игра влезе щатният изпълнител Пламен Пенев, който отбеляза хладнокръвно за 3:2.

Пламен Пенев отбеляза от дузпа

В последната минута на пет-минутното продължение на двубоя, Пламен Пенев изведе през центъра Боби Радев сам срещу вратаря. Той пусна топката покрай него и оформи крайното 4:2. След гола, българският капитан взе топката с ръце и изтича през цялото игрище до резервната скамейка на домакините, където си върна закачката и подаде топката на капитана на “Борачос”.

Капитанът на „Миньор“ дава топката на капитана на „Борачос“

“До момента ни гони много голям кърък. Владеем мачовете, правим всичко както трябва, но просто не можем да вкараме гол. Това беше един от най-важните, най-трудните мачове. Момчетата от “Борачос” са много добри този сезон, борят се за първото място. Мачът беше абсолютно равностоен. Разликата с предишни мачове е, че си вкарахме положенията. В този мач се нагърбих да играя като нападател и се получи. Връщаме се обратно в борбата за титлата”, коментира с ентусиазъм играещият треньор на “Миньор” Чикаго – Борислав Радев.

Тази неделя (31 юли), от 11:00 ч. сутринта, “Миньор” Чикаго приема японския тим “Шогун Уинд”.
Мачът ще се изиграе на адрес: Munz Athletic Complex, Glenview 1901 Johns Dr, Glenview, IL, 60025.
Вход свободен.

Галерия снимки:

Вратарят Александър Ангелов и Иван Михалев
Велиян Михалев
Марио Иванов
Костадин Вълканов
Бившият играещ треньор на „Миньор“ Чикаго – Николай Янев
Кшищоф Мадро
Денис Зейнели
Асен Василев
15-годишният Брендън Божков
Едуард Спасов
Александър Чешмеджиев
Дани Хофман
16-годишният сърбин Александър Петрович направи впечатляващ дебют
Опасна ситуация пред вратата на българите
Кшищоф Мадро в ролята на вратар
Младият Алекс Ангелов напуска играта контузен
Асен Василев получава жълт картон

Снимки: Николай Василев

Редактор: Радост Павлова

Leave a Reply

Your email address will not be published.