В първи кръг от първенството на закрито в Метролигата, „Миньор“ Чикаго разгроми с 9:1 сръбския „Никола Тесла“. Двата отбора пропуснаха дозина възможности за отбелязване на гол, и началото на мача не предвещаваше такъв резултат. В края на първото 20-минутно полувреме, натискът на „чуковете“ се увенча с успех. Опитният Росен Каптиев изведе по прекрасен начин с едно докосване на стрелкова позиция Борислав Радев, който откри за 1:0. Малко преди края на първата част, Теди Коларов спря сръбското нападение в центъра на терена и организира атака, която завърши с нов гол на Боби Радев за 2:0. Така, на почивката, българите си осигуриха преднина.

Росен Каптиев

Още с първата атака, след подновяването на играта, сърбите се върнаха в мача с почетното попадение за 2:1. Подемът на западните ни съседи, беше попарен от Росен Каптиев. Рутинираният футболист успя с гръб към противниковата врата да намери с хитър пас Николай Янев, който покачи на 3:1. На следващата атака, Ивалин Гунчев разстреля сръбския страж за 4:1. Нова двойна комбинация между Росен Каптиев и Борислав Радев, завърши с гол на последния за 5:1, с което оформи и своя хеттрик в двубоя.

Николай Янев

Следващото попадение за 6:1 наниза Иван Михалев, който буквално връхлетя върху коженото кълбо от задна позиция и го засече неспасяемо в сръбската врата. В тези минути, „жълто-черните“ си правеха каквото поискат на терена. След удар централно срещу вратаря, Мирослав Николов направи резултата 7:1. Отново той, по подобен начин вкара за 8:1. Когато мачът вървеше към края си, Росен Капитиев вкара рядко красив гол, с удар зад центъра, прехвърляйки излезлия напред вратар, за крайното 9:1.

Мирослав Николов

„Винаги е хубаво да започнем с победа. Имаше настроение в отбора. След паузата за празниците, момчетата бяха жадни за футбол. Играха много дисциплинирано, бяха спокойни и концентрирани през цялото време. Познавахме добре противника и съвсем заслужено постигнахме убедителна победа. Надявам се да продължим в същия дух и да радваме нашите поддръжници с добър футбол“, коментира старши треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

Треньорите Емил Миланов и Стефан Златев

Следващият мач на „Миньор“ е на 27 януари (неделя), от 4:15 ч. следобяд, с немския тим „Грийн Лайт“. Мачът ще се изиграе на игрище номер 2, на адрес: 1033 N Villa Ave, Villa Park, IL 60181, в комплекса „Одиум Експо Център“.

Галерия снимки:

Теди Коларов

Ивалин Гунчев

Иван Михалев

Николай Катранджийски

Илия Ребреев

Ивайло Александров

Айо Макинде

Сергио Орландо

Нико Михалопоулос

Кевин Дони

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.