„Миньор“ Чикаго победи с класически резултат 3:0 „Борачос“, като гост, в мач от първенството на Първа дивизия в Премиерлигата. През първата част двубоят беше равностоен с интересни положения и пред двете врати. Десет минути преди края на първото полувреме, жълто-черните получиха право за изпълнение на пряк свободен удар. Вместо директен обстрел към вратата, лидерът Борислав Радев копна топката зад защитата и изведе сам срещу вратаря 15-годишния Брендън Божков. Най-младият в отбора вкара хладнокръвно топката в мрежата за 1:0. Главният съдия посочи центъра за подновяване на играта, но страничният рефер сигнализира, че при изпълнението на фала, „чуковете“ са били с 12 души на терена. Причината е, че точно тогава са направили смяна и резервният играч е влязъл в полето без да изчака съотборника си да излезе. Така голът беше отменен и на почивката резултатът остана 0:0.

Голът на 15-годишния Брендън Божков беше отменен

Отмененото попадение, допълнително амбицира играчите на „Миньор“ и те излязоха пределно мобилизирани за второто полувреме. Домакините също се втурнаха напред и при една контраатака, през средата на терена мексиканецът Рубен Моран направи двойно подаване с Милен Олуков. Последния буквално спря топката на връхлитащия Моран, който стреля от пенала и отбеляза за 1:0.

Голмайсторът Рубен Моран

Пет минути по-късно, отново при контраатака, Велиян Михалев изведе в центъра Борислав Радев. Той си поведе топката и се сблъска рамо в рамо със защитника. Българинът успя да го преодолее, излезе на позиция сам срещу вратаря и отбеляза за 2:0.

Голмайсторът Борислав Радев

Класическият резултат 3:0 оформи авторът на асистенцията за първия гол – Милен Олуков. Мексиканецът Рубен Моран подаде на Велиян Михалев по крилото. Той даде успореден пас на гол-линията по земя към Милен Олуков, който вкара на опразнената врата за 3:0.

Голмайсторът Милен Олуков

Тази неделя (05 септември) от 9:00 часа сутринта на адрес: Oak Brook Polo Fields 700 Oak Brook Rd, Oak Brook, IL, 60523, „Миньор“ гостува на полския тим „Стари Бики“ 1983.

Галерия снимки:

Капитанът Асен Василев
Борислав Огнянов
Любен Танушев
Николай Катранджийски
Николай Филчев
Кристиян Щерев
Перничанинът Георги Спасов
Велиян Михалев
Денис Зейнели
Вратарят Владислав Великин
Напрежение пред миньорската врата

Leave a Reply

Your email address will not be published.