“Миньор” Чикаго постигна престижна победа с 4:1, като гост над сръбския тим “Морава”. Българите нанесоха първа загуба на западните ни съседи, на негостоприемния стадион в предградието Лейк Вила.

Първото попадение падна в 13-та минута. Играещият треньор Борислав Радев премина на дрибъл през целия терен по лявото крило. Той навлезе опасно в сръбското наказателното поле и централният защитник се принуди да го фаулира. Съдията мигновено посочи бялата точка и оцвети в жълто провинилия се играч. 

Пламен Пенев непропуска от бялата точка

Щатният изпълнител на наказателните удари – Пламен Пенев, изпълни дузпата безкомпромисно в десния долен ъгъл за 1:0.

Пет минути по-късно, Георги Кьосев центрира на дебютанта Симон Стоянов, който отигра с глава и свали коженото кълбото в палантерията, където по ирония на съдбата сърбинът Александър Петрович отбеляза за 2:0.

Голмайсторът Александър Петрович

Първото полувреме завърши с преднина за “Миньор” Чикаго.

С подновяването на играта, голмайсторът Пламен Пенев изведе капитана Боби Радев. Той копна топката с външен и прехвърли вратаря за 3:0. 

На следващата домакинска атака, младият Александър Чешмеджиев захапа сръбски играч с топката, като го преследва по целия терен. Заради закачката между двамата играчи, главният съдия реши да даде спорна дузпа за “Морава”, която бе реализирана за 1:3. 

Голмайсторът Велиян Михалев

Малко преди края на мача, след заучено положение, Марио Иванов и Боби Радев дръпнаха защитата на “Морава” с тях. Бившият юношески национал Пламен Пенев пусна топката покрай стената на Велиян Михалев и той оформи крайното 4:1.

“Много съм доволен от отбора. Изиграхме един от най-добрите си мачове срещу физически много здрав съперник. Но ние бяхме по-бързи, хитри и съобразителни. Ако играем по начина, по който играхме в тази среща, не мисля, че има съперник, който ще ни се опъне. Все още имаме теоритичен шанс за титлата и ще се борим до край за нея”, коментира играещият треньор на “Миньор” Чикаго – Борислав Радев.

Играещият треньор Борислав Радев

Тази неделя (21 август), от 9:00 ч. сутринта, “Миньор” Чикаго гостува на полския тим “Стари Бики” 1983. Двубоят ще се изиграе на адрес: Oak Brook Polo Fields, 700 Oak Brook Rd, Oak Brook, IL 60523.

Вход свободен.

Галерия снимки:

Играещият помощник-треньор Иван Михалев
Марио Иванов
Александър Чешмеджиев
Гръкът Кристиян Кристос
Дебютантът Симон Стоянов
Георги Кьосев
Младият Брендън Божков
Дамян Димов притиска сръбския страж
Опитният Николай Катранджийски
Жълто-черните се радват на поредния гол

Leave a Reply

Your email address will not be published.