Нов силен мач за „Левски“ Чикаго направи голмайсторът на отбора – Мирослав Манолов. Топнападателят отбеляза хеттрик за победата на тима с драматичното 4:3 срещу полския „Стари Бики“ 1983. Както и в предишния кръг дуото Миро Манолов и Росен Каптиев, изработиха първото попадение в срещата и Каптиев вкара за 1:0, още в 5-минута на мача. Десет минути по-късно по подобен начин Миро Манолов отбеляза за 2:0. Пет минути преди края на първото полувреме българите получиха право за изпълнение на единадесет метров наказателен удар, за спъване отзад на Манолов. С изпълнението на дузпата се нагърби финасовият директор Евгени Руссу, който нацели страничната греда и топката излезе в аут. Така на полувремето резултата остана непроменен 2:0 за българите.

Миро Манолов си прави каквото поиска в накзателното поле на поляците

С началото на втората част, след самостоятелен рейд, Миро Манолов покачи на 3:0. Синята девятка направи за смях защитата и вратаря на поляците след като се разходи в стил „ламбада“ между тях, а съперниците падаха като круши след неговите финтове. След този момент обаче, както казва поговорката „Много хубаво, не е на хубаво“ и ненадейно последва отпускане в българските редици. Така след две полски контараатаки, резултата беше намален на 3:2. До края на срещата оставаха повече от 20 минути, когато геният на Манолов отново внесе спокойствие в сините редици с рядко красив гол, с удар от границата на наказателното поле за 4:2. Малко по-късно главният съдия свири дузпа за „Стари Бики“ и резултата отново беше намален на 4:3.

Росен Каптиев отбеляза гол и игра силно в защита

„Поздравявам играчите за постигната победа и ценните трите точки, които спечелихме в борбата ни за пета поредна шампионска титла. Няколко от футболистите бяха възпрепятствани в последния момент, по различни причини и имахме само една резерва. В последните минути Росен Каптиев заигра като централен защитник и помогна да задържим преднината. Нападателят Миро Манолов се намира в страхотна форма, футболист като него може сам да решава изхода от двубоите“, коментира организаторът на „Левски“ Чикаго – Николай Василев.

Евгени Руссу пропусна дузпа

Тази неделя (6 май) от 11:00 часа сутринта на адрес: Central Park West, Oak Brook, 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523, „Левски“ гостува на румънския тим ФК „Национал“.

Галерия снимки:

Поздравелния за дуото Каптиев/Манолов

Капитанът Стефан Златев

Стефан Венев скача за първа топка

Десният бек Стоян Стойчев

Ветеранът Тони Тодоров

Сърбинът Михаило Добрасинович

Напрежение между двата отбора

Христо Драганов

Евгени Михайлов

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.