Поредно признание получи най-старият български вестник зад граница – “България”. Изданието е създадено от г-жа Лина Кърг, с финансовата подкрепа на стария имигрант Хамид Русев. В началото, вестникът информира предимно българите в Чикаго, а с напредването на технологиите се прави уебсайт: www.bulgaria-weekly.com, който отговаря на печатното издание. За първи път вестникът излиза на 21 май 2001 г., във формат 24 страници. Преди няколко дни изданието получи поредно признание от “Съюза на българските журналисти” за принос към българската култура в САЩ. Вестникът има хубава традиция да публикува предимно добри новини и да игнорира криминалните.

“В 15-годишната ни история сме били удостоявани с редица награди както от български, така и от американски институции. Благодарни сме за всяка една от тях, тъй като това е най-високата оценка на стремежите ни към поддържане на високи професионални стандарти в журналистиката. Благодаря на Съюза на българските журналисти и на Салона за култура и публицистика „Журналист“, че са оценили приноса на вестник „България“ към българската култура в САЩ, за тяхното отношение и уважение към това, което правим. За мен и моите колеги тази награда е чест, както е чест и нашата ежедневна работа и комуникация с Вас, нашите читатели и рекламодатели. Тя ни задължава да работим още по-мотивирано за развитието на българската общност в САЩ.

Искам да благодаря и на тези, без които тази награда би била невъзможна – екипа на вестника, многобройните кореспонденти и сътрудници.
И не на последно място изказвам своята благодарност към читателите на вестника и рекламодателите, които осмислят нашата работа. Тази награда е за всички Вас!”, коментира създателят на в-к “България” – г-жа Лина Кърг.

gramota-new

Почетната грамота

Leave a Reply

Your email address will not be published.