04

Сърцатия Георги Георгиев

 „Левски“ Чикаго 2014 постигна впечатляващата осма поредна победа от началото на първенството в Премиер Сокър Лийг в „бялата“ девизия за над 30-сет годишните. „Сините“ победиха трудно като гости с 3:2 шотландския тим „Рейнджърс“ Чикаго. В 28-та минута защитник на българите, направи груба грешка като се опита да върне пас към вратаря, но вместо това се получи извеждащо подаване към нападателя на домакините, на който не му остана нищо друго освен да вкара сам срещу вратаря за 1:0. До края на първата част Любомир Велков нацели греда.

08

Георги Ценов в атака за „сините“

С подновяването на играта Анатоли Вътев, проби от ляво към центъра на терена, премина през няколко играчи и беше грубо фаулиран отзад в наказателното поле. Главният съдия отсъди дузпа, която щатният реализатор Васил Чирпанлиев вкара за 1:1. В 62-та минута Любомир Велков, напредна по-дясното крило и подаде по земя на Евгени Руссу, който изпревари защитник и вкара от два метра за 1:2. Десет минути преди края на мача „сините“ останаха с човек по-малко, заради червен картон на Евгени Руссу, който имаше пререкания със страничния съдия. На следващата атака домакините изравниха за 2:2. Въпреки намаленият състав българите заиграха в половината на шотландците. Минута преди края натискът даде резултат и след карамбол, Йордан Ничев стреля централно срещу вратаря топката рикушира в защитник и попадна в добре пласираният Анатоли Вътев, който за втори пореден мач донесе победата на „сините“ с 2:3.

09

Мирослав Стамболийски чисти с глава

Тази седмица „Левски“ пътува за град Дейтън в щата Охайо, където ще се проведе „Турнирът на Шампионите“ между първенците на 12-те среднозападни щата. „Сините“ се класираха за най-големият футболен форум във възрастовата граница за над 30-сет годишните, като финалист в турнира за купата на щата Илинойс. „Сами си направихме мача труден, трябваше да си вкараме положенията още в началото и щеше да бъде много по спокойно до края. Излизаме на терена без концентрация и подценяваме съперника, който игра доста по-твърдо от нормалното и ни вкара два гола без положения. – каза треньорът на „Левски“ -Пламен Бежански. – На този етап най-големите проблеми са ни в защитата и липсата на класен вратар. В Охайо отиваме за купата, ние сме „Левски“ и винаги се борим за победата.“

01

Анатоли Вътев (Българският Томас Мюлер) донесе успеха на „Левски“
02
Евгени Руссу вкара гол и получи червен картон

06
Голмайсторът Васил Чирпанлиев
07
Халфът Димитър Стойков

[embedvideo id=“a16SCOy9JG4″ website=“youtube“]

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.