Милен Рангелов (шампион), К.Белев (финалист)

През изминалия уикенд се проведе турнир по тенис ML&F April 500 за дивизия 5.0 & under от редовния сезон на веригата „МyLongevityAndFitness“ Tennis Tour. Веригата ще se състои от поредица от турнири, от април до октомври, като най-добрите тенисисти през сезона ще бъдат поканени на заключителния „Masters“ на най-добрите в края на сезона.
В първата полуфинална среща, фаворитът в турнира – Милен Рангелов, се изправи срещу стария си познайник Илиан Павлов. При изключително ветровити условия, Павлов показа стабилна и концентрирана игра в първия сет, но въпреки усилията си, опитът на Рангелов си каза думата, като той се наложи с 7:6 гейма в първия сет след тай-брейк. Във втория сет, Павлов продължи да се бори, залагайки на рисковани изпълнения, като играта вървеше гейм за гейм до 6:6 и отново сета трябваше да се реши в тай-брейк до 7 точки. След повече от 2 часа игра, Рангелов заложи на по-добрата си физическа подготовка, повиши темпото на игра, изигравайки почти безгрешен тай-брейк, затварайки мача с 7-2 точки. Във втория полуфинал се изправиха Красимир Белев и Иван Янев. В първия сет играта беше изключително равностойна, като младокът Янев се отличи с атрактивни разигравания. При 5:5 гейма, по-опитният Белев остана по-концентриран и успя да измъкне първия сет с 7:5. Във втория сет ветровитите условия попречиха на младия Янев да задържи нивото си на игра от първия сет, и опитния Белев безпроблемно спечели сета след 6:0 гейма.
Във финалната среща се изправиха двамата победители Милен Рангелов и Красимир Белев. В мач, изпълнен с красиви отигравания, Рангелов наложи високо темпо и успя да затвори първия сет с 6:0 гейма. В началото на втория сет, Белев успя да се настрои на разнообразния стил на игра на Рангелов, като резултатът вървеше гейм за гейм до 5:5 и след продължителна битка Рангелов наложи волята си в последните два гейма, затварайки мача с 7:5 и печелейки титлата в тази дивизия.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.