В поредния кръг от първенството на Премиер лигата, Миньор” Чикаго победи с 5:3 “Македония”. 

В 6-минута на мача, завърналият се след контузия – Николай Катранджийски, центрира от дясно в наказателното поле. Там бившият професионален футболист Мирослав Манолов свали коженото кълбо с глава на връхлитащия на скорост бивш юношески национал Пламен Пенев, който стреля от воле и вкара неспасяемо за 1:0.

Голмайсторът Пламен Пенев (с топката), зад него Емил Костадинов, в далечината голмайсторът за „Македония“ – Мариян Тодоровски – Фарина

Няколко минути по-късно, Велиян Михалев изведе Мирослав Манолов сам срещу вратаря. Голаджията излъга стража Никола Каранаков и той го спъна за дузпа. Щатният изпълнител и голмайстор Пламен Пенев вкара за 2:0.

Жълто-черните продължиха натиска и след няколко минути, този път с атака от ляво, Велиян Михалев изведе брат си – Иван Михалев. Играещият помощник-треньор овладя технично около дъгата на противниковото наказателното поле и с хубав плътен удар отдалече, направи резултата класически 3:0. 

Голмайсторът Иван Михалев

На следващата атака Мариян Тодоровски-Фарина изведе с дълъг пас през центъра Драган Драганов. Бившият професионален футболист овладя с едно докосване и с удар отстрани намали на 3:1. 

Десет минути преди края на първата част в игра за чуковете влезе другият играещ помощник-треньор Дамян Димов. Той се възползва от свежестта си, когато македонците бяха най-сломени. Двамата с Иван Михалев изработиха гола за 4:1. 

Голмайсторът Дамян Димов (Миньор) и играещият спонсор на „Македония“ – Станойче Атанасов

Въпреки изоставането в резултата, чест прави на братята македонци, които се хвърлиха в опити да вкарат втори гол преди края на първата част. От това, по най-добрия начин се възползва Дамян Димов. Той ги хвана на много добра контраатака и излезе на позиция сам срещу вратаря Никола Каранаков, отбелязвайки за 5:1. 

С тази комфортна преднина, винкелите излязоха на почивката. 

Второто полувреме започна с много пропуски и пред двете врати. Поради малкото на брои резервни играчи в състава на “Миньор”, играчите се поумориха. Така, “Македония” съумя, в последните 10-минути, да вкара два гола за крайното 5:3. 

Първо, голмайсторът Драган Драганов изведе, с хитър пас, сам срещу вратаря – Андрей Нунески, който вкара за 5:2. 

Двамата голмайстори за „Македония“ – Андрей Нунески (от ляво) и Драган Драганов (от дясно), по средата десният бек на „Миньор“ – Емил Костадинов

Последното попадение в срещата бе дело на дуетът Коста Косиванов и голмайсторът Мариян Тодоровски-Фарина. Халфът Косиванов подаде по земя, а Фарина мушна топката между краката на врататя за крайното 5:3. 

В предишният кръг, „Миньор“ загуби с минималното 1:0 от прекия конкурент за титлата полския тим „Уния“. Чуковете удариха две греди и сътвориха още куп ситуации за гол, но коженото кълбо така и не влезе в мрежата на съперника. С тази допусната загуба, задачата на жълто-черните се усложнява, защото „Миньор“ трябва да не допоуска изненади до края на първенството, в същото време българите се надяват „Уния“ да стъпи на криво.

В отложен мач, игран през седмицата, с традиционно неудобния съперник „Пегасус“, винкелите си върнаха за всички загубени точки през последните години от коравия латино отбор, побеждавайки го с безцеремонното 9:0.

Хеттрик за „Миньор“ Чикаго отбеляза младата надежда Симеон Стоянов. По два гола вкараха братята Иван и Велиян Михалеви, а по веднъж се разписаха Едуард Начев от Дупница и перничанинът Данаил Сергиев.

В по-предния кръг, миньорци допуснаха изненадваща загуба с 3:0 от италианския „Интернационал“.

Галерия снимки:

Капитанът Асен Василев, зад него Ивайло Баташки

Голмайсторът Велиян Михалев

Ивайло Баташки (един от спонсорите на отбора)

Вратарят Никола Каранаков с поредна добра намеса, в средата Мартин Димитров и Дамян Димов

Приятелски ръкостискания и прегръдки след края на мача „Миньор“ – „Македония“ 5:3

Снимки: Владимир Атанасов

Текст: Николай Василев

Leave a Reply

Your email address will not be published.