“Миньор” Чикаго загуби с 3:2 от “Уингед Бул”, в мач от първенството на Първа дивизия в Премиерлигата. “Чуковете” владееха топката и изпуснаха дузина положения пред вратата на “Крилатите бикове”. Противниковият страж спаси много опасни удари на българите. И както често се случва във футболната игра, правилото ”Ако не вкараш, ще ти вкарат”, потвърди автентичността си, и при една индивидуална грешка в защитата на “Миньор”, гостите отбелязаха за 0:1.
Веднага след подновяването на играта, перничанинът Данаил Сергиев прояви своите лидерски качества. Той открадна топката в средата на терена, надбяга двама съперници и със стрелба по земя от ляво, отбеляза гол с левия крак, в обратния ъгъл на вратаря за 1:1.

Перничанинът Данаил Сергиев

Първото полувреме завърши при равен резултат 1:1.
С началото на втората част, “винкелите” отново се настаниха в половината на гостите. При едно центриране от ъглов удар на първа греда, дебютантът Марио Иванов спринтира от втора греда и отбеляза гол с глава за 2:1.

Дебютантът Марио Иванов отбеляза гол с глава

Десет минути по-късно, играещият-помощник треньор – Иван Михалев, спъна противников играч в собственото наказателно поле и съдията показа бялата точка. За радост на жълто-черните, младият вратар Александър Ангелов спаси с плонж удара. Той изби топката, която се върна в нападателя, който опита втори път да превземе вратата, но Ангелов хвана коженото кълбо и запази преднината.

Младият вратар Александър Ангелов спаси двойна дузпа

Малко след това, Денис Зейнели тръгна на дрибъл от собственото наказателно поле, премина целия терен и беше спрян с цената на нарушение в наказателното поле на “Уингед Бул”. Реферът отсъди веднага единадесет-метров наказателен удар. Самият Зейнели пое отговорността да изпълни дузпата, но за съжаление и той изпусна шанса да отбележи. Оставаха по-малко от 8 минути до края на срещата, когато при една контраатака ”Крилатите бикове” изравниха за 2:2. Буквално в последните секунди на двубоя вкараха и второ попадение, за крайния резултат 2:3.

Денис Зейнели изпусна от бялата точка

“За пореден път разбрахме, защо футболът е най-великата игра. В този мач имаше всичко. Без да преувеличавам, създадохме поне 20 положения за отбелязване на гол. Подценихме противника. От самолет се видя, че сме по-добрия отбор, но накрая се броят головете. Нямахме късмет, а донякъде и опит в завършващата фаза. Дано си вземем най-накрая поука и заиграем вече като отбор”, коментира играещият треньор на ”Миньор” Чинаго – Борислав Радев.

Играещият треньор Борислав Радев

Тази неделя (26 -ти юни), от 11:00 ч., чикагско време, на адрес: Munz Athletic Complex, Glenview, 1901 Johns Dr, Glenview , IL, 60025, “Миньор” приема полския тим ”Стари Бики”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.