“Миньор” Чикаго победи с 3:2 “Македония”, като гост. Чуковете поведоха с 3:0, а в последните минути братята македонци се върнаха в мача, с две попадения. 

Първият гол падна в 16-та минута, след пробив от ляво, когато Иван Михалев направи отлично диагонално центриране в наказателното поле. Там най-добре пласиран се оказа – Георги Кьосев, който засече коженото кълбо с глава и откри резултата за 1:0.

Голмайсторът Георги Кьосев (Миньор) и Андрей Нунески (Македония)

Домакините отвърнаха с остра атака. Нападателят Мариян Тодоровски центрира на втора греда и намери капитана Драган Драганов. Последният засече топката с глава, но младият страж Александър Ангелов спаси. 

Стражът на „Миньор“ Алексанър Ангелов спасява удар на капитана Драган Драганов

В 39-та минута, след добро разиграване между Пламен Пенев и Борислав Радев, от лявата страна, играещият треньор беше изведен на аут линията. Радев копна красиво топката над вратаря и голмайстора Георги Кьосев я засече на шпагат в опразнената врата за 2:0. 

Голмайсторът за „Македония“ бразилецът Адриен

Малко преди края на първата част, новото попълнение на “Македония” – бразилецът Адриен тресна странична греда, с далечна стрелба.

След началото на второто полувреме, младата надежда Брендън Божков направи пробив от дясно. Той елиминира двама противници и центрира по земя към Едуард Начев. Снажният нападател се пребори със съперник на гърба си и отбеляза за 3:0. 

Голмайсторът Едуард Начев

В 85-та минута, все пак бразилецът Адриен стигна до гол и върна едно попадение за 3:1. Асистенция за гола направи Златко Таневски.

На следващата атака, отново тандема Мариян Тодоровски и Драган Драганов, създаде опасна ситуация пред миньорската врата. Тодровски центрира от ъглов удар в наказателно поле, където Драган Драганов засече с глава, но топката срещна страничната греда. 

Нападателят на „Македония“ – Мариян Тодоровски – Фарина

В последните минути, видимо уморени, жълто-черните предимно се бранеха. На два пъти Стефан Атанасовски стреля с глава, но коженото кълбо минаваше покрай очертанията на вратата. 

В продълженията, в 92-та минута, отново Адриен вкара с глава за 3:2. Асистенция от ъглов удар направи спонсорът на “Македония” – Станойче Атанасов.

Играещият спонсор на „Македония“ – Станойче Атанасов

“С братята македонци се познаваме много добре и е трудно да се изненадаме. На техния терен се играе тежко. Затова за нас беше важно да спечелим мача и да се реваншираме за загубата през миналия сезон. Бяхме лимитирани от към смени и накрая се уморихме. В последните минути допуснахме два гола, но въпреки това показахме характер и не позволихме да ни изравнят. Явно сме си взели поука, защото в тази трудна ситуация, успяхме да задържим резултата”, каза играещият треньор на „Миньор“ Чикаго – Борислав Радев. 

Играещият треньор на „Миньор“ Чикаго – Борислав Радев

“Първото полувреме беше за Миньор, показаха по-добра игра от нас и заслужено водеха в резултата. Втората част беше равностойна. В края, успяхме да ги натиснем и ако имахме още 10-сет минути, можеше да изравним”, коментира играещият треньор на “Македония” – Драган Драганов. 

По традиция след дербито, играчите на двата отбора седнаха на една маса в двора на Македонската православна църква „Св. Св. Кирил и Методий“ и се почерпиха за интригуващия мач, разминал се без сериозни контузии.

Галерия снимки:

Leave a Reply

Your email address will not be published.